Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

29/9/2016, 20:30, Odeon Όπερα 1

Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τους Beatles; Ο Ρον Χάουαρντ έρχεται για να κλονίσει την πίστη σας με αυτό το αποστομωτικό σε αρχειακό πλούτο μουσικό ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί τα θρυλικά «Σκαθάρια» από τα πρώτα τους βήματα στο Κάβερν Κλαμπ του Λίβερπουλ έως την τελευταία επίσημη συναυλία τους στο Σαν Φρανσίσκο, το 1966. Κι αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, μετά την ταινία απολαύστε πρώτοι 30 λεπτά από το live των Beatles στο Shea Stadium, το 1965, μπροστά σε 55.000 κόσμου, με εικόνα 4Κ και remastered ήχο στα στούντιο του Abbey Road! Εκτός Διαγωνιστικού

the-beatles

Ο Πολ, ο Τζορτζ, ο Τζον και ο Ρίνγκο. Για πόσα μουσικά συγκροτήματα μπορείς να ισχυριστείς ότι μπορείς να τα αναγνωρίσεις απλά και μόνο διαβάζοντας τα μικρά ονόματα των μελών τους; Ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ, ο οποίος διανύει την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του, με ταινίες όπως το «Rush» και το «Frost/Nixon», επιχειρεί να καταγράψει τη φρενίτιδα η οποία ακολουθούσε σε κάθε του βήμα το συγκρότημα που άλλαξε τη μουσική, συγκεντρώνοντας υλικό από συναυλίες τους, από συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις, καθώς κι από τα παρασκήνια. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον τρόπο που δημιουργούσαν τόσο ως ομάδα όσο και σε ατομικό επίπεδο ο καθένας τους.

Το ντοκιμαντέρ καλύπτει μια περίοδο που εκτείνεται από τα πρώτα βήματα της μπάντας στο Κάβερν Κλαμπ του Λίβερπουλ μέχρι την τελευταία επίσημη συναυλία τους στο Κάντλστικ Παρκ του Σαν Φρανσίσκο, στις 29 Αυγούστου του 1966. Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλμ διαθέτει σπάνιο, ακυκλοφόρητο υλικό διάρκειας 30 λεπτών από την περίφημη συναυλία των «Σκαθαριών» στο Shea Stadium, με ψηφιακά αποκαταστημένη εικόνα και ήχο. Γ. Β.
Προλογίζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης

Σκηνοθεσία: Ron Howard
Σενάριο: Marc Monroe
Φωτογραφία: Michael Wood
Μουσική: Ric Marcmann, Dann Pinnella, Chris Wagner
Μοντάζ: Paul Crowder
Εμφανίζονται: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

ΗΠΑ | 2016 | Εγχρωμο | DCP | 130' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 03:10:22



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μουσική & Φιλμ

    Μουσική & Φιλμ

    Μπερτ Μπερνς: Ο Άνθρωπος Πίσω από τα Χιτάκια / Bang! The Bert Berns Story

    Μπερτ Μπερνς: Ο Άνθρωπος Πίσω από τα Χιτάκια / Bang! The Bert Berns Story

    Γνωρίζετε, ασφαλώς, τα θρυλικά τραγούδια 'Twist and Shout', 'Piece of My Heart' και 'Brown Eyed Girl'. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι τον εμπνευστή τους: έναν από τους σπουδαιότερους δισκογράφους της δεκαετίας του '60, ο οποίος μέσα σε μόλις επτά χρόνια πρόλαβε να υπογράψει 51 επιτυχίες διεθνούς ακτινοβολίας. Εστω κι αν η καλλιτεχνική πορεία του στάθηκε ακόμη πιο άτυχη κι από εκείνη του Σίξτο 'Sugarman' Ροντρίγκεζ, τώρα ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τον Μπερτ Μπερνς και την περιπετειώδη ζωή του, όπως συμπυκνώνεται μαζί με την ιστορία της αμερικανικής ποπ, ροκ και σόουλ μουσικής μέσα σε μιάμιση συναρπαστική ώρα.

    Γκάρι Νιούμαν: Ένα Ανδροειδές στη Γη της Επαγγελίας / Gary Numan: Android in La La Land

    Γκάρι Νιούμαν: Ένα Ανδροειδές στη Γη της Επαγγελίας / Gary Numan: Android in La La Land

    Μία αφοπλιστικά ειλικρινής και διεισδυτική καταγραφή του ποπ φαινομένου Γκάρι Νιούμαν: του άλιεν - επίγονου του Μπόουι που έβαλε τα συνθεσάιζερ στην ατζέντα των charts. Συγχρόνως με την επιστροφή του στην επικαιρότητα, χάρη στο άλμπουμ 'Splinter' του 2014, ετοιμαστείτε για ένα επικό flashback στο προκλητικό ταλέντο του, αλλά και στην τεθλασμένη γραμμή της καριέρας του.

    Βιρτουόζοι Προς Ενοικίαση / Hired Gun

    Βιρτουόζοι Προς Ενοικίαση / Hired Gun

    Οι session μουσικοί που είναι υπεύθυνοι για το 80% των δίσκων που κυκλοφορούν στην Αμερική βγαίνουν επιτέλους από τη σκιά και στέκονται περήφανα μπροστά στους προβολείς. Μεταξύ καταιγιστικών σόλο και γκρουβάτων ρυθμών, μάθετε πώς δημιουργήθηκαν ύμνοι όπως το 'Beat It' του Μάικλ Τζάκσον, ακούστε τι συνέβη στον Οζι Οσμπορν και τους μουσικούς του μετά τον θάνατο του τεράστιου Ράντι Ρόουντς και ταξιδέψτε πίσω στις μέρες που μεσολάβησαν από τον τραγικό θάνατο του θρυλικού Κλιφ Μπάρτον των Metallica. Με τους Αλις Κούπερ, Τζέισον Νιούστεντ, Πινκ, Στιβ Βάι, Ρομπ Ζόμπι κ.α.

    Strike a Pose

    Strike a Pose

    Τι ακριβώς συνέβη 'Στο Κρεβάτι με τη Μαντόνα'; Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη θρυλική Blond Ambition Tour, που δίδαξε στον κόσμο τι θα πει Vogue, οι χορευτές της Ποπ Βασίλισσας ξαναπαίζουν 'θάρρος ή αλήθεια', αυτή τη φορά με το κοινό. Μυστικά και αποκαλύψεις για το Material Girl, ψιθυρισμένα από τα 'ορφανά' παιδιά της Μαντόνα.

    Βγάλε τον Σκασμό: Ο Φρανκ Ζάπα με Δικά του Λόγια / Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words

    Βγάλε τον Σκασμό: Ο Φρανκ Ζάπα με Δικά του Λόγια / Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words

    Θεωρούσε τον εαυτό του 'έναν φυσιολογικό τύπο με γυναίκα, παιδιά και πολλούς απλήρωτους λογαριασμούς'. Ολοι εμείς ξέρουμε, ωστόσο, ότι ο Φρανκ Ζάππα υπήρξε μια από τις πιο αναρχικές και επαναστατικές φιγούρες της μοντέρνας μουσικής, κι αυτή είναι η ταινία που του αξίζει: ένα ατίθασο οπτικοακουστικό κολάζ, φτιαγμένο από πολλά χιλιόμετρα αρχειακού υλικού και οκτώ ολόκληρα χρόνια έρευνας, το οποίο κατορθώνει να χωρέσει σε μόλις μιάμιση ιλιγγιώδη ώρα τα εντυπωσιακά θραύσματα ζωής και καριέρας ενός αμετανόητου ταραξία της ποπ κουλτούρας.