MEET ME IN THE BATHROOM
Στις αρχές των 00s, η Νέα Υόρκη έγινε το ευφορικό σταυροδρόμι στο οποίο οι Interpol και οι Strokes συνάντησαν τους LCD Soundsystem, τους Yeah Yeah Yeahs, τους Rapture και τους TV on the Radio, και μια ολόκληρη σκηνή από εκπληκτικές κιθαριστικές μπάντες ξεκίνησε από εκεί για να κατακτήσει τον κόσμο. Αυτή είναι η ιστορία μιας μαγικής στιγμής μέσα στο χρόνο, φτιαγμένης από νεανικό παλμό, μπόλικο ταλέντο και ακόμα περισσότερο ηδονισμό, όπως την εξομολογούνται τα μέλη των συγκροτημάτων που την έζησαν, σε ένα ντοκιμαντέρ για το οποίο μοιάζει να επινοήθηκε ο όρος «μουσικό φιλμ».
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ / 2022 / ΕΓΧΡΩΜΟ / DCP / 108’ / ΑΓΓΛΙΚΑ
Έτοιμοι για μια βουτιά στο πρόσφατο, σημαδιακό, μουσικό παρελθόν; Σημαδιακό γιατί το «Meet Me in the Bathroom» σκαλίζει, αποκλειστικά μέσα από βίντεο της εποχής, το νεοϋορκέζικο ροκ του Υ2Κ, την ως σήμερα τελευταία αναλαμπή της ροκ, προτού το hip hop πάρει τα ηνία έκφρασης της τρέχουσας γενιάς. Από τους Strokes στους Yeah Yeah Yeahs και από τους Interpol στους LCD Soundsystem, συν όλους τους σταθμούς αυτών που πήραν την σκυτάλη του grunge και αφύπνισαν για τελευταία φορά το πανκ και το garage, το βασισμένο στο βιβλίο της Λίζι Γκούντμαν έργο έχει την ενέργεια, το μπέρδεμα, την καλλιτεχνική μεταμόρφωση και την μελαγχολία που απαιτείται. Το εξόχως αυθαίρετα χρησιμοποιημένο «It Was a Very Good Year» του οριστικού νεοϋορκέζου, Φρανκ Σινάτρα, είναι ενδεικτικό. Η.Δ.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dylan Southern, Will Lovelace
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Jason Banker, Scott Crary
ΜΟΥΣΙΚΗ: Zebedee Budworth
ΜΟΝΤΑΖ: Andrew Cross, Sam Rice-Edwards
ΝΤΙΛΑΝ ΣΑΟΥΘΕΡΝ, ΓΟΥΙΛ ΛΑΒΛΕΪΣ
Δίδυμο ντοκιμαντεριστών που έχουν καταπιαστεί ιδιαίτερα με την ποπ/ροκ σκηνή των τελευταίων 30 ετών. Δημιουργοί επίσης βιντεοκλίπ για καλλιτέχνες όπως οι Μπγιορκ, Arctic Monkeys και Franz Ferdinand, ενώ έχουν υπογράψει ντοκιμαντέρ για τους LCD Soundsystem και Blur.
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2022 Meet Me in the Bathroom
2012 Shut Up and Play the Hits
2010 No Distance Left to Run