Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Τζο Κόκερ: Γρέζι και Ψυχή / Joe Cocker: Mad Dog With Soul

Πενήντα χρόνια καριέρας ενός από τους σημαντικότερους Βρετανούς λευκούς soul και blues τραγουδιστές, συμπυκνώνονται εξαιρετικά στο ντοκιμαντέρ του Τζον Έτζινγκτον. Το φιλμ του ακολουθεί τον Τζο Κόκερ και το δειλό του ξεκίνημα, από τις παμπ του Σέφιλντ της δεκαετίας του '60 μέχρι την καθιέρωσή του στο μουσικό στερέωμα σε μία σταδιοδρομία γεμάτη δράματα και περιπέτειες που έγιναν γρέζι στη φωνή.

Joe Cocker Mad Dog With Soul

Η αλήθεια είναι ότι κανένας ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ερμηνεία του Τζο Κόκερ στο «With A Little Help From My Friends»: ο εξαιρετικός ερμηνευτής από το Σέφιλντ της Αγγλίας τραγουδούσε πάντα σα να είναι η τελευταία μέρα του πάνω στη γη. Από τα 70 χρόνια που έζησε (πέθανε το 2014), τραγουδούσε τα 50 και η καριέρα του πέρασε από σαράντα κύματα χάρη στην κυκλοθυμική προσωπικότητά του, τις περιπέτειές του με το αλκοόλ και τις πάσης φύσης ουσίες και την θρυλική ασυνέπειά του στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Αυτά αλλά και πολλούς θαυμαστές του (ανάμεσα στους οποίους ο Μπίλι Τζόελ, ο Τζίμι Γουέμπ, ο Ράντι Νιούμαν κ.α.) που μιλούν γι’ αυτόν έχει συμπεριλάβει ο Τζον Έτζινγκτον στο σπουδαίο ντοκιμαντέρ του.

Σκηνοθεσία: John Edginton
Φωτογραφία: Graham Day, Guy Mossman, Bestor Cram
Μοντάζ: Merril Stern
Εμφανίζονται: Joe Cocker, Phil Crookes, Deric Dyer, Cliff Goodwin, Billy Joel, Randy Newman, Vic Cocker

Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ | 2017 | ΄Εγχρωμο και Ασπρόμαυρο | DCP | 90' | Αγγλικά

Joe Cocker: Mad Dog with Soul - Trailer from Rob Burgos on Vimeo.

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσική & Φιλμ - Εκτός Διαγωνιστικού