Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ανεμιστήρας - work in progress

H παιδική εκδίκηση έρχεται να μετατραπεί σε ποίηση του ωμού ρεαλισμού, δίνοντας την πλέον καλοπληρωμένη και συνάμα εύστοχη απάντηση στη σκληρότητα και τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει τον κόσμο των μεγάλων.

Ο Αλκης και η Μάχη ζουν στη Δραπετσώνα με τη Λεμονιά, την εντεκάχρονη κόρη τους. Η Λεμονιά είναι ένα πανέξυπνο, πλην όμως εσωστρεφές, παιδί, το οποίο γίνεται συχνά μάρτυρας πολλών καυγάδων στο σπίτι. Για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις περιστάσεις, η μικρή δημιουργεί έναν δικό της κόσμο στον οποίο καταφεύγει συχνά με τη φαντασία της.

Σε μία επίσκεψη στο σπίτι των παππούδων της, ανακαλύπτει κρυμμένη στα χαλάσματα ενός οικοπέδου μια χειροβομβίδα. Ενα βράδυ, λοιπόν, που οι γονείς της καυγαδίζουν για πολλοστή φορά, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινά να σκηνοθετεί, υπό την απειλή της χειροβομβίδας, τη σχέση των δικών της από την αρχή, σαν να είναι αυτοί ηθοποιοί κι εκείνη ένας τυραννικός σκηνοθέτης.

Στον «Ανεμιστήρα» η παιδική εκδίκηση έρχεται να μετατραπεί σε ποίηση του ωμού ρεαλισμού, δίνοντας την πλέον καλοπληρωμένη και συνάμα εύστοχη απάντηση στη σκληρότητα και τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει τον κόσμο των μεγάλων.


ανεμιστήρας / fan - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Bitos

Σενάριο / Screenwriter: Dimitris Bitos, Panayotis Evangelidis

Φωτογραφία / DoP: Stamatis Yannoulis

Μοντάζ / Editor: Yorgos Paterakis

Ηθοποιοί / Principal Cast: Danae Androulaki, Yorgos Valais, Irini Drakou, Angelos Dimitriadis, Eleni Zarafidou, Rinio Kiriazi

Ελλάδα / Greece
2013
Εγχρωμο / Color
90'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 25 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Lurk - work in progress

  Lurk - work in progress

  Το 'Lurk' είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα, που όμως δεν φοβάται να αρθρώσει ένα πολιτικό σχόλιο.

  Μαξιλάρι - work in progress

  Μαξιλάρι - work in progress

  Τρεις φίλοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μακριά από τον πολιτισμό. Θέλουν να ξεχάσουν, να περάσουν καλά, να ονειρευτούν. Συζητούν για τον κομφορμισμό, την κουλτούρα, την πολιτική, τη βία και τον άνθρωπο, αναζητώντας απαντήσεις: τι είμαστε, τι θα κάνουμε ως οντότητες και ως ομάδα;

  Οι Αισθηματίες - work in progress

  Οι Αισθηματίες - work in progress

  Επειτα από ένα μακρύ διάστημα αποχής από το σινεμά, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σκηνοθετεί τον επίσης επανακάμψαντα στα κινηματογραφικά πράγματα Τάκη Μόσχο, πλαισιωμένο απολαυστικά από το νεανικό καστ.