Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ανεμιστήρας - work in progress

H παιδική εκδίκηση έρχεται να μετατραπεί σε ποίηση του ωμού ρεαλισμού, δίνοντας την πλέον καλοπληρωμένη και συνάμα εύστοχη απάντηση στη σκληρότητα και τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει τον κόσμο των μεγάλων.

Ο Αλκης και η Μάχη ζουν στη Δραπετσώνα με τη Λεμονιά, την εντεκάχρονη κόρη τους. Η Λεμονιά είναι ένα πανέξυπνο, πλην όμως εσωστρεφές, παιδί, το οποίο γίνεται συχνά μάρτυρας πολλών καυγάδων στο σπίτι. Για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις περιστάσεις, η μικρή δημιουργεί έναν δικό της κόσμο στον οποίο καταφεύγει συχνά με τη φαντασία της.

Σε μία επίσκεψη στο σπίτι των παππούδων της, ανακαλύπτει κρυμμένη στα χαλάσματα ενός οικοπέδου μια χειροβομβίδα. Ενα βράδυ, λοιπόν, που οι γονείς της καυγαδίζουν για πολλοστή φορά, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινά να σκηνοθετεί, υπό την απειλή της χειροβομβίδας, τη σχέση των δικών της από την αρχή, σαν να είναι αυτοί ηθοποιοί κι εκείνη ένας τυραννικός σκηνοθέτης.

Στον «Ανεμιστήρα» η παιδική εκδίκηση έρχεται να μετατραπεί σε ποίηση του ωμού ρεαλισμού, δίνοντας την πλέον καλοπληρωμένη και συνάμα εύστοχη απάντηση στη σκληρότητα και τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει τον κόσμο των μεγάλων.


ανεμιστήρας / fan - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Bitos

Σενάριο / Screenwriter: Dimitris Bitos, Panayotis Evangelidis

Φωτογραφία / DoP: Stamatis Yannoulis

Μοντάζ / Editor: Yorgos Paterakis

Ηθοποιοί / Principal Cast: Danae Androulaki, Yorgos Valais, Irini Drakou, Angelos Dimitriadis, Eleni Zarafidou, Rinio Kiriazi

Ελλάδα / Greece
2013
Εγχρωμο / Color
90'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 25 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Για Πάντα - Work in Progress

  Για Πάντα - Work in Progress

  Συνθέτοντας την ιστορία δύο αγνώστων στην ίδια πόλη μέσα από την τακτική της παρατήρησης και τις εικόνες μιας ακίνητης κάμερας, η Μαργαρίτα Μαντά υπογράφει μία ελεγεία πάνω στη σιωπή, καθώς και στο χρόνο που ορίζεται από αυτή.

  7 Θυμοί - Work in Progress

  7 Θυμοί - Work in Progress

  Οι «7 Θυμοί» είναι ένα έργο υπαρξιακό, λυρικό και βαθύτατα ουμανιστικό, αν και ενταγμένο στον ρεαλισμό της καθημερινότητας.

  Electra - Work in Progress

  Electra - Work in Progress

  Η Ηλέκτρα είναι μια νεαρή κοπέλα, ξένη τόσο στη χώρα της όσο και σε όλες τις υπόλοιπες. Από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη, η ταινία στην οποία δίνει το ισχυρά συμβολικό όνομά της είναι ένα παζλ που συνθέτει την πολυσυλλεκτική της ταυτότητα.