23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ποπάϋ / Pop Aye

30/9/2017, 19:30, Δαναός 1

Το πιο τρυφερό road movie της χρονιάς έχει ως πρωταγωνιστές ένα μεσήλικα αρχιτέκτονα, έναν ελέφαντα και μερικές από τις πιο εκκεντρικές φιγούρες που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στην εξωτική Ταϋλάνδη. Μα πάνω από όλα, κρατά φυλαγμένη μέσα του τη νοσταλγία μιας χαμένης παιδικής αθωότητας. Βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Pop Aye

Η γεννημένη στη Σιγκαπούρη Κίρστεν Ταν, μετά από μια σειρά βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, κάνει το ντεμπούτο της έχοντας ως φόντο μια πόλη που έζησε για λίγα χρόνια, την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, και για ήρωα έναν πράο, μεσήλικα αρχιτέκτονα που μαθαίνει ότι ένα εμβληματικό κτίριο που έχτισε στο παρελθόν, θα κατεδαφιστεί για χάρη ενός νέου.

Περίλυπος, αφήνει εργασία και σύζυγο και γυρνά νοητά στα παιδικά του χρόνια, όταν βρίσκει έναν ελέφαντα που ζούσε κατά το παρελθόν στο οικογενειακό του κτήμα, μακριά απ’ την πρωτεύουσα. Ο Ποπάϋ, όπως τον είχε ονομάσει τότε από τον αγαπημένο του παιδικό ήρωα, περιφέρεται μαζί του σε επαρχιακούς δρόμους σ’ ένα γεμάτο αισιοδοξία, γλυκόπικρο και συναρπαστικό road movie που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Σκηνοθεσία: Kirsten Tan
Σενάριο: Kirsten Tan
Φωτογραφία: Chananun Chotrungroj
Μουσική: Matthew James Kelly
Μοντάζ: Lee Chatametikool
Ηθοποιοί: Thaneth Warakulnukroh, Penpak Sirikul, Bong

Σιγκαπούρη , Ταϊλάνδη | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 102' | Ταϊλανδέζικα