Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Θηλυκά Γκάζια

Μπορεί η μουσική σκηνή της Αυστρίας να μην είναι ευρέως γνωστή αλλά μια ματιά στα «Θηλυκά Γκάζια» θα σας πείσει ότι κάτι πραγματικά αξιοπρόσεχτο συμβαίνει κάτω από την μουντή σκιά των Αλπεων.

Μπορεί η μουσική σκηνή της Αυστρίας να μην είναι ευρέως γνωστή αλλά μια ματιά στα «Θηλυκά Γκάζια» θα σας πείσει ότι κάτι πραγματικά αξιοπρόσεχτο συμβαίνει κάτω από την μουντή σκιά των Αλπεων.

Το ντοκιμαντέρ της Μίριαμ Ούνγκερ ακολουθεί κατά πόδας την Γκουστάβ, την Κλάρα Λουθία, την Τερέσα Ρότσχοπφ και την Βέρα Κροπφ, τέσσερις νεαρές γυναίκες που, με την μουσική τους, έχουν καταφέρει να συντονίσουν πολλά αυτιά προς το μέρος τους. Ο φακός καταγράφει σε vintage καρέ την καθημερινή διαδικασία αναζήτησης και υλοποίησης του καλλιτεχνικού τους οράματος, τις κοινωνικές ευαισθησίες και την φεμινιστική διάσταση των τραγουδιών τους.

Εκτός, όμως, από τον ουτοπικό κόσμο της τέχνης, η κάμερα είναι επίσης εκεί για να καταγράψει τις ανησυχίες, τα προβλήματα που υψώνονται μπροστά τους και εν τέλει τις μικρές αληθινές στιγμές τεσσάρων κοριτσιών που ολοκληρώνονται μονάχα μέσα απ’ τη δημιουργία και την έκφραση.

Πώς μια γυναίκα μουσικός αποφασίζει να αφήσει το διάσημο συγκρότημά της και να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα, πώς επιστρέφει στη δράση μετά απ’ την εγκυμοσύνη και πώς προσπαθεί να ξεπεράσει προβλήματα υγείας και υπερκόπωσης; Δείτε τις απαντήσεις μέσα απ’ το αυθεντικά θηλυκό πρίσμα ενός μουσικού ντοκιμαντέρ που σφύζει από τις εθιστικές indie και electro pop μελωδίες μιας πλειάδας μουσικών γεμάτων με ταλέντο. Κ.Θ.


oh yeah she performs! / θηλυκά γκάζια - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: Oh Yeah, She Performs!

Σκηνοθεσία / Director: Mirjam Unger

Σενάριο / Screenwriter: Mirjam Unger, Veronika Weidinger

Φωτογραφία / DoP: Eva Testor

Εμφανίζονται / Featuring: Eva Jantschitsch, Vera Kropf, Clara Luzia, Teresa Rotschopf

Αυστρία / Austria
2012
Εγχρωμο / Color
98'
Γερμανικά / German

* Προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Mistaken for Strangers

    Mistaken for Strangers

    Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η ζωή σου αν ο αδερφός σου ήταν ροκ σταρ; Θα άντεχες να τον βλέπεις περικυκλωμένο από αμέτρητους αμετανόητους θαυμαστές, ενώ εσύ είσαι απλώς ο roadie στην περιοδεία του;

    Pussy Riot: Μια Πανκ Προσευχή

    Pussy Riot: Μια Πανκ Προσευχή

    Κλείνοντας έναν χρόνο ακριβώς από την πολύκροτη φυλάκιση του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και το κύμα αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε παγκοσμίως, το ντοκιμαντέρ των Μάικ Λέρνερ και Μαξίμ Ποζντορόφκιν καταγράφει την ιστορία της Νάντια, της Μάσα και της Κάτια, των τριών νεαρών κοριτσιών που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για 'βλασφημία', στη θρησκόληπτη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Ηλεκτρικά Κύματα

    Ηλεκτρικά Κύματα

    Προετοιμαστείτε, καθώς τα 'Ηλεκτρικά Κύματα' έρχονται για να σας αποκαλύψουν ένα συναρπαστικό όσο και άγνωστο κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας και συνάμα το ιδανικότερο πάντρεμα μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινου παράγοντα.

    Το Βινύλιό Μας Ζυγίζει Ένα Τόνο

    Το Βινύλιό Μας Ζυγίζει Ένα Τόνο

    Αν ανήκεις στους θαυμαστές της χιπ χοπ, τότε θα γνωρίζεις μάλλον ότι μια ταινία για τη δημιουργία και την πλούσια συνεισφορά της εταιρείας Stones Throw στην ποπ κουλτούρα δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστική, πόσω μάλλον όταν συνοδεύεται από ένα χρυσωρυχείο συνεντεύξεων, αρχειακού υλικού, ακουσμάτων και ανέκδοτων διηγήσεων που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

    The Stone Roses: Made of Stone

    The Stone Roses: Made of Stone

    Υπήρξαν ένα από τα πιο επιδραστικά πανκ συγκροτήματα για το κίνημα Madchester, που καθόρισε την παγκόσμια μουσική σκηνή, και τεράστιοι ροκ σταρ στην εποχή τους. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά άλμπουμ στην Ιστορία. Οι Stone Roses επιστρέφουν στην ενεργό δράση και ο Σέιν Μέντοουζ καταγράφει το ταξίδι τους.

    Λίγα Μέτρα από τη Διασημότητα

    Λίγα Μέτρα από τη Διασημότητα

    Μετρούν καριέρες δεκαετιών, τραγούδια στα οποία συμμετείχαν έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου, έχουν ερμηνεύσει μπροστά από πολυπληθή ακροατήρια, στο βιογραφικό τους μετρούν συνεργασίες με ιερά τέρατα της ποπ, ροκ και σόουλ μουσικής και οι φωνές τους ουδέποτε ζήλεψαν κάτι από τις επιδόσεις φτασμένων καλλιτεχνών.