Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Τρένα / Trains

Διάρκεια / Duration: 5’ - Σκηνοθεσία / Director Alexandros Skouras

Eνας άντρας και μία γυναίκα. Μαζι και χώρια. Καθώς τα τρένα συνεχίζουν να περνούν.     

Διανοούμενοι Αλήτες / Intellectual Tramps

Διάρκεια / Duration: 9’ - Σκηνοθεσία / Director Stefanos Gekas

Φυλακισμένος κι αντιμέτωπος με τον θάνατο, ένας άντρας θα κριθεί για τα εγκλήματά του σ' ένα δωμάτιο ανάκρισης. Τι θα κάνει για να γλυτώσει την θανατική ποινή;                 

Δεν Πρόλαβα / Not on Time

Διάρκεια / Duration: 19’  - Σκηνοθεσία / Director Andi Grabocka

Δεκαετία του '70, ένας Eλληνας μετανάστης επιστρέφει στην πατρίδα του. Πριν την επιστροφή του, στέλνει γράμμα στην γυναίκα του. Οταν φθάνει στην πατρίδα του, όμως, είναι πλέον πολύ αργά για τον Γιάννη. Το μόνο που βρίσκει στο χωριό είναι το σφραγισμένο γράμμα.

Αιγαίο ή η Κωλοτρυπίδα του Θανάτου / The Aegean or the Anus of Death

Διάρκεια / Duration: 7’  - Σκηνοθεσία / Director Eleni Gioti               

Ενας μυστηριώδης άντρας κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής όπου έχουν πραγματοποιηθεί ρατσιστικές επιθέσεις. Ποιον προσπαθεί να σώσει από την κωλοτρυπίδα του θανάτου; Ενα κινηματογραφικό ποίημα για τον καθημερινό φασισμό στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας.                  

Υμηττού 109 / Imitou 109

Διάρκεια / Duration: 15’ - Σκηνοθεσία / Director Dimitris Ampatzis

Υμηττού 109, Παγκράτι, Αθήνα. To Παλάς είναι ο αρχαιότερος εν ζωή κινηματογράφος στην Ελλάδα. Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία του κινηματογράφου και του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη του, Ματθαίου Πόταγα, ο οποίος έχει δώσει όλο του το είναι για να συντηρήσει το Παλάς του.                

Ράγες / Rails

Διάρκεια / Duration: 9’ - Σκηνοθεσία / Director Panagiotis Charamis

Οι «Ράγες» αφηγούνται την ιστορία του Δημήτρη, ενός μακρόχρονα άνεργου και βαριά άρρωστου άντρα, που στην ηλικία των 50 και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, φτάνει στα όριά του, στην μικρή πόλη της Δράμας.             

Σβήσε το Φως / Turn Out the Light

Διάρκεια / Duration: 8’ - Σκηνοθεσία / Director Aggeliki Giannopoulou

Ενας εμμονικός ηλεκτρολόγος εχει αφιερώσει τη ζωή του στο να κατασκευάσει την τέλεια λάμπα. Τα καταφέρνει και φαίνεται να έχει βρει το νόημα της ζωής, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι το πραγματικό νόημα είναι αλλού.               

Prince of the Hill / Prince of the Hill

Διάρκεια / Duration: 28’ - Σκηνοθεσία / Director Paris Grigorakis

Όταν ο Αλέξανδρος βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής του και οι προσπάθειες του να βρει δουλειά αποτυγχάνουν, κλείνεται τελικά στον εαυτό του. Ο Μάρκος, όμως, θα του δείξει ξανά να βλέπει τον κόσμο γύρω του όπως τον βλέπει ένα παιδί, γεμάτο φαντασία.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ