Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ζ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

30/9/2015,17:30,ODEON Οπερα 1

Διάρκεια: 111'

Inner Land / Inner Land
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Vivian Papageorgiou

Σε ένα μικρό απομονωμένο χωρίο, μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα παράξενο σχολείο. Ο υποκειμενικός της χρόνος διαφέρει από αυτόν του σχολείου. Μαθητές και δάσκαλοιτην παγιδεύουν σταδιακά στον δικό τους ‘νεκρό’ χρόνο που έχει τους δικούς του νόμους. Ανεπαίσθητα, χτίζονται γύρω της αναπόδραστα τείχη.

Ζωγραφίζοντας Αστέρια / Painting the Stars
Διάρκεια / Duration: 17’ Σκηνοθεσία / Director: Yannis Christoforou

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου μεγάλης κλίμακας κινηματογραφικής αφίσας Βασίλη Δημητρίου, μέσα από το οποίο ζωντανεύει σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση περισσότερος απο μισός αιώνας κινηματογραφικής ιστορίας.

4 Μαρτίου / March 4
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Nakos

Η Μαρία, μια νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, προσέχει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4η Μαρτίου είναι η τελευταία της ευκαιρία.

Σπίτι / Home
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Alison Folland

Μια οικογένεια σε πενθος προσπαθεί να ξεκινήσει από την αρχή σε ένα νέο, άδειο σπίτι. Ημεγαλύτερη αδελφή όμως, πρέπει να μοιράζεται ένα κοινό υπνοδωμάτιο με τη νεώτερη. Ο πατέρας δεν μπορεί να διαμεσολαβήσει και όταν ο θείος εμφανίζεται, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Testudo / Testudo
Διάρκεια / Duration: 11’ Σκηνοθεσία / Director: Eleni Chrysomalli

Παρακολουθούμε την πορεία ενός ανθρώπου που αφήνει πίσω του τη πόλη και το παρελθόν και αναζητά να αφουγκραστεί την ηρεμία μέσα απο τη φύση.

Ανάδρομος / Retrograde
Διάρκεια / Duration: 14’ Σκηνοθεσία / Director: Vasilis Kekatos

Παγιδευμένη στη ματαιότητα της πολυτέλειας και της συμβατικής ευτυχίας, μια γυναίκα οδηγείται στην αυτοκαταστροφή προκειμένου να απελευθερωθεί, ή απλώς να βγεί απ'τη ρουτίνα της.

Σπίτι με Κήπο / House with a Garden
Διάρκεια / Duration: 20’ Σκηνοθεσία / Director: Maritina Passari

Μια ταινία για τη σχέση ανάμεσα σε δυο αδέρφια. Ένα βίαιο συναισθηματικό ταξίδι από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 09:30:14    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ