Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΓΩΙΣΤΕΣ / SELFISH

Οι εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν συνηθίσει να δουλεύουν στα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς τολμούν να διεισδύσουν στον κόσμο των προσωπικών συναισθημάτων. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ κάνουν ακριβώς αυτό: μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, την πρώτη αποστολή, την αίσθηση της ανημπόριας, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τα ανείπωτα πράγματα που έχουν βιώσει, την ίδια στιγμή που οι σύντροφοί τους εκμυστηρεύονται πώς είναι η ζωή μαζί αλλά και μακριά τους. Είσοδος ελεύθερη (με προκράτηση) / Παρουσία Συντελεστών


ΕΛΒΕΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 58’ | ΓΑΛΛΙΚΑ

40 εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι αγαπημένοι τους μιλούν από καρδιάς. Πόλεμος, επείγουσες κρίσεις, πανδημίες, πείνα. Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική δράση έχουν συνηθίσει να εργάζονται στα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς τολμούν να διεισδύσουν στον κόσμο των προσωπικών συναισθημάτων.

Για αυτήν την ταινία κάνουν ακριβώς αυτό: μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, την πρώτη αποστολή, την αίσθηση της ανημπόριας, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τα ανείπωτα πράγματα που έχουν βιώσει. Αυτή η ταινία διερευνά και το κατά πόσο είναι εγωιστική μία τέτοια επιλογή. Οι άνθρωποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική δράση μοιράζονται τη ζωή τους, λένε επίσης την ιστορία τους. Διηγούνται πώς είναι η ζωή μαζί αλλά και μακριά τους.

Είσοδος ελεύθερη - Κάντε ηλεκτρονική κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stéphane Santini, Géraldine André
ΜΟΝΤΑΖ: Stéphane Santini, Géraldine André, Anthony Zanta

ΣΤΕΦΑΝ ΣΑΝΤΙΝΙ
Ο Σαντινί έχει δουλέψει σε έργα που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανθρωπιστική δράση, την ιατρική έρευνα, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την κληρονομιά και έχει ειδικευτεί για πολλά χρόνια σε θέματα κοινωνικής υγείας.

ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΑΝΤΡΕ
Ενδιαφέρεται για βιώσιμη ανάπτυξη, υγεία, ιατρική έρευνα και κοινωνικά θέματα. Έχει γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ στον τομέα, σε ένα ευρύ φάσμα πλαισίων, σε αρκετές χώρες και στις πέντε ηπείρους.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2021
Selfish
2016 Clean Hands



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΦΑΟΥΣΤ / FAUST: A GERMAN FOLKTALE

        ΦΑΟΥΣΤ / FAUST: A GERMAN FOLKTALE

        26/09/2021, 22:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

        ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / CLEAN CITIES

        ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / CLEAN CITIES

        1/10/2021, 18:30, ΤΡΙΑΝΟΝ