Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ε' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

26/9/2016, 17:30, Odeon Όπερα 1

Διάρκεια: 89'

05

2 ½
Διάρκεια / Duration: 9’ Σκηνοθεσία / Director: Christos Ntabakakis

Μία γυναίκα σε μία αδιέξοδη σχέση. Ένας χώρος αναμονής γυναικολογικής κλινικής. Πολυκοσμία, αλλά και μοναξιά. Συνεχή τηλεφωνήματα, ένταση και σκέψεις. Μία κρίσιμη απόφαση.

Η Αλίκη στο Καφέ / Alice in the Cafe
Διάρκεια / Duration: 19’ Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Nakos

Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τή συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ.

Phantom Limb
Διάρκεια / Duration: 12’ Σκηνοθεσία / Director: Michael Felanis

Δύο πρώην εραστές που τους χωρίζουν μόνο 5 εκατοστά ψυχρού ξύλου. Η σιωπή του άντρα, πίσω από την πόρτα, κάνει τα συναισθήματα της Ηλέκτρας να ξεχειλίσουν και την οδηγούν στη μόνη διέξοδο, της εξομολόγησης. Άραγε θα καταφέρει να πάρει κάποια εξήγηση; Θα καταφέρει να λυτρωθεί;

Sternenkind
Διάρκεια / Duration: 23’ Σκηνοθεσία / Director: Daniel Michalos

Ένα ζευγάρι περιμένει το πρώτο του παιδί. Στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η διάγνωση μιας θανατηφόρας ασθένειας στο έμβρυο σημαίνει πως θα πεθάνει πριν την γέννα. Το ζευγάρι αφήνει την πόλη για την ύπαιθρο. Η Τζούλια θέλει να ξεφύγει από τους φίλους και τις προσδοκίες της εγκυμοσύνης. Ο Χάνες οδηγεί κάθε μέρα για τη δουλειά. Η Τζούλια έχει μείνει μόνη με το αγέννητο παιδί. Όσο περιμένει να πεθάνει το παιδί στην κοιλιά της, οι διαφορές μεταξύ του ζευγαριού κάνουν την εμφάνισή και καταστρέφουν τη σχέση τους.

Χρήστος και Δήμητρα / Christos and Dimitra
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Amerissa Basta

Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις!

Νεμέρτσικα / Nemercka
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Avrilios Karakostas

Εκείνη παραμένει στο μυαλό του, γι αυτό Εκείνος αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι. Θα διασχίσει με τα πόδια τον τόπο, όπου γνωρίστηκαν και έζησαν, με απώτερο σκοπό να την ξανασυναντήσει.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 10:38:08    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ