Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

24/9/2016, 17:45, Odeon Όπερα 1

Διάρκεια: 94'

03

Ιστορία Χωρίς Τέλος / History Without an End
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Nikos Gkoulios

Σταθμός Άγιος Αντώνιος στην άκρη της πόλης. Δύο υπάλληλοι υπεύθυνοι για τη φύλαξη του σταθμού εναλλάσσονται καθημερινά σε βάρδιες. Ένας άστεγος με το αυτοκίνητό του φτάνει και εγκαθίσταται απέναντί τους. Η παρουσία αυτού του ξένου διαταράσει τη ρουτίνα τους και τους φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό τους και με τον άστεγο άντρα.

Aurelia
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Christos Bourantas, Kreon Krionas

Ένα νεαρό κορίτσι διασχίζει την άδεια, σκοτεινή πόλη, καθ’ οδόν για ένα μοναχικό ταξίδι. Θραύσματα από το παρελθόν της ξετυλίγουν το χρονικό ενός ασυνήθιστου και άρρηκτα δεμένου με τη ζωή της φαινομένου: μια παγκόσμια πανδημία από μέδουσες.

Τρου Μπλου / True Blue
Διάρκεια / Duration: 29’ Σκηνοθεσία / Director: Haris Raftogiannis

Σε μια χώρα που καταρρέει, ένα υπέργηρο και αειθαλές ζευγάρι, ο Σταμάτης και η «Πιτσιρίκα», απολαμβάνει την ζωή στην Ικαρία, στο νησί όπου είναι γνωστό για το ότι οι άνθρωποι «ξεχνούν» να πεθάνουν. Ωστόσο, ο θάνατος ενός ηλικιωμένου γείτονα, τους υπενθυμίζει ότι το τέλος είναι πιο κοντά.

Life Between
Διάρκεια / Duration: 6’ Σκηνοθεσία / Director: Vagelis Zouglos

Δύο άντρες μοιράζονται πέντε λεπτά από την καθημερινή ρουτίνα τους σε ένα αδιέξοδο.

Limbo
Διάρκεια / Duration: 30’ Σκηνοθεσία / Director: Konstantina Kotzamani

Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 10:37:58    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ