Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές ιστορίες Β' / Short Stories Β'

25/9/2016, 19:00, Odeon Όπερα 2

Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

SUPERBIA still3

Campo de Víboras
Διάρκεια / duration: 20’ Χώρα Παραγωγής / Country: Πορτογαλία, Γαλλία / Portugal, France Σκηνοθεσία / director: Cristèle Alves Meira

Σε ένα μικρό χωριό της Πορτογαλίας, μια τραγωδία συνέβη. Μια ηλικιωμένη κυρία βρέθηκε νεκρή στον κήπο της, που περιβάλλεται από φίδια, ενώ το η 40χρονη κόρη της, Λούρδη, τράπηκε σε φυγή χωρίς να το ξέρει κανείς. Τα κουτσομπολιά της πόλης για το μυστηριώδες πεπρωμένο αυτού του σπιτιού εξαπλώνονται γρήγορα... Προβολή στην Εβδομάδα των Κριτικών, στις Κάννες.

Chasse Royale
Διάρκεια / duration: 28’ Χώρα Παραγωγής / Country: Γαλλία / France Σκηνοθεσία / director: Lise Akoka, Romane Gueret

Η Ανζελίκ, 13 ετών, η πρεσβύτερη από τους πολλούς αδελφούς και αδελφές της, ζει στο προάστιο της Βαλενσιέν. Αυτή τη μέρα, στο σχολείο, προσφέρεται να περάσει μια οντισιόν, για μια ταινία. Βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Edmond
Διάρκεια / duration: 10’ Χώρα Παραγωγής / Country: Ην. Βασίλειο / UK Σκηνοθεσία / director: Nina Gantz

Μια stop-motion ταινία για ένα εκκεντρικό χαρακτήρα που γλιστράει σε διάφορα επίπεδα στο παρελθόν και και τα βαθύτερα μέρη της ψυχής του, στην επιδίωξη του για αυτο-κατανόηση. 4 νίκες και 7 ακόμη υποψηφιότητες σε Φεστιβάλ του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Σάντανς και των βραβείων BAFTA.

Superbia
Διάρκεια / duration: 16’ Χώρα Παραγωγής / Country: Ισπανία / hungary, Czech republic, Slovakia Σκηνοθεσία / director: Luca Toth

Οι ιθαγενείς της σουρεαλιστικής γης της Superbia, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες αποτελούν χωριστές κοινωνίες, αντιμετωπίζουν τις αλλαγές που προκάλεσε το πρώτο ισότιμο ζευγάρι στην ιστορία τους. Υποψήφια ταινία στο Φεστιβάλ Καννών.

Timecode
Διάρκεια / duration: 15’ Χώρα Παραγωγής / Country: Ισπανία / Spain Σκηνοθεσία / director: Juanjo Giménez

Η Λούνα και ο Ντιέγκο είναι φρουροί ασφαλείας σε πάρκινγκ. Ο Ντιέγκο κάνει πάντα τη νυχτερινή βάρδια, και η Λούνα την πρωινή, και οι συναντήσεις τους είναι σύντομες και ολιγόλογες. Μια σειρά από post–it θα είναι η αφορμή για μια ξεχωριστή επικοινωνία, ανάμεσα στους δύο. Χρυσό Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών.

La Sève
Διάρκεια / duration: 13’ Χώρα Παραγωγής / Country: Ελβετία / Switzerland Σκηνοθεσία / director: Manon Goupil

Η 12χρονη Λένα ζει με τη μητέρα της σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στην εξοχή. Καταφύγιο της είναι ένα δέντρο απ' οπου παρατηρεί τη μεγαλύτερη αδελφή της και τον μελλοντικό σύζυγό της που φτάνουν για το σαββατοκύριακο. Σταδιακά, η Λένα γοητεύεται από τον Ελοϊ και προσπαθεί να τον παρασύρει στο δέντρο της. Προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

   Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 10:53:54  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Μικρές Ιστορίες

  Μικρές Ιστορίες

  Μικρές ιστορίες Α' / Short Stories A'

  Μικρές ιστορίες Α' / Short Stories A'

  Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

  Οι Παλιάτσοι / Pagliacci

  Οι Παλιάτσοι / Pagliacci

  Προηγείται της κύριας προβολής «Προβολές Μικρού Μήκους Ωδείου Αθηνών»

  Ρέστα / Small Change

  Ρέστα / Small Change

  Προηγείται της κύριας προβολής «Ο Αποστάτης» του Φεντερίκο Βερόζ

  -1

  -1

  Προηγείται της κύριας προβολής 'Απομεινάρια' του Ομέρ Φαστ