Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου

Ο σπουδαίος Τοντ Χέινς σε ένα οπτικοακουστικό ψηφιδωτό για τους «Velvet Underground», η Άνια Τέιλορ-Τζόι στο πολυαναμενόμενο «Συνέβη στο Σόχο», ελληνικές μικρές ιστορίες, το εμβληματικό «Παρίσι Φλέγεται», διπλή προβολή για το «Χτίστες, Νοικοκυρές και η Οικοδόμηση της Σύγχρονης Αθήνας», το καλοκαιρινό «Λιμπερτάδ» και οι «Καθαρές Πόλεις» με έμπνευση την πολυταξιδεμένη παράσταση, αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22/9 - 3/10).

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, είναι εδώ! Τρία Διαγωνιστικά τμήματα, νέοι δημιουργοί, αληθινές ιστορίες, ελληνικές μικρού μήκους, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς μέσα σε 12 μέρες (και Νύχτες).

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, ενώ ένα μέρος των ταινιών του προβάλλεται σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο παρακάτω λινκ viva.gr:
https://www.viva.gr/tickets/cinema/festival/27o-diethnes-festival-kinimatografou-tis-athinas-nychtes-premieras/

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Θ’
Διάρκεια: 68'

Exploitation
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Marina Symeou

Η Ηλέκτρα, έχει υπάρξει καθηγήτρια στο βιομηχανικό χωριό Χ, απέναντι από το οποίο δεσπόζει ένα τεράστιο εργοστάσιο. Η Λία, πρώην μαθήτρια της Ηλέκτρας, δουλεύει στο καφέ-μπαρ Heaven ιδιοκτησίας του “Κανίβαλου”. Η Ηλέκτρα ξέρει ότι στη Λία αξίζει μια άλλη τύχη.

Motorway 65
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Evi Kalogiropoulou

Δύο αδέλφια ζουν στην βιομηχανική Ελευσίνα - σε μια περιοχή, όπου μια γέφυρα ενώνει τη γειτονιά τους με ένα άλλο κομμάτι της πόλης, όπου κατοικούν μετανάστες. Οι εντάσεις εκδηλώνονται και στις αθλητικές αναμετρήσεις ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών, όπου υπάρχει μεγάλη κόντρα κι ανταγωνισμός. 

The Night I Left America
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Laki Karavias

Περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα του αιτήματος για άδεια παραμονής της μητέρας του, ένα έφηβο αγόρι στο Τέξας έρχεται αντιμέτωπο με τις αναμνήσεις που άφησε πίσω του στην Ουγκάντα.

Soul Food
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 24’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nikos Tseberopoulos

Ο 15χρονος Γιάννης κάνει παρέα με την Όλγα, μια κοινωνικά απομονωμένη γυναίκα που ζει στο υπόγειο της πολυκατοικίας του. Ταυτόχρονα, συναναστρέφεται μια ομάδα εφήβων, ο αρχηγός της οποίας εκφοβίζει την Όλγα όποτε την βλέπει.

1/10/2021, 18:30, ΔΑΝΑΟΣ

Ειδικές Προβολές 
ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / CLEAN CITIES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christos Sarris, Konstantinos Hatzinikolaou, Marina Danezi, Kostas Mandylas

Ποιοι καθαρίζουν τις πόλεις του κόσμου; Γιατί στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και μετανάστριες; Η πολυταξιδεμένη παράσταση «Καθαρή Πόλη» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται αφορμή για μία υβριδική ταινία. Τέσσερις διαφορετικοί σκηνοθέτες ακολουθούν την περιοδεία της παράστασης σε τέσσερις πόλεις–Σκόπια, Σαράγεβο, Μονπελιέ, Κωνσταντινούπολη. Μετανάστριες καθαρίστριες, πρωταγωνίστριες της παράστασης και μη, αφηγούνται τη ζωή τους, μιλούν για τον ρατσισμό του «καθαρού», τον κίνδυνο του φασισμού, τη γυναικεία μετανάστευση και σεξουαλική κακοποίηση. Μία σπονδυλωτή ταινία στα όρια του ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, με σημείο εκκίνησης την κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση των Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη.

Παρουσία των συντελεστών.

1/10/2021, 18:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΑΖΟΡ / AZOR

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Andreas Fontana

Στην υπό δικτατορία Αργεντινή του 1980, ένας Ελβετός τραπεζικός εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν ο αντικαταστάτης του αναλαμβάνει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, βυθίζεται σε ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται πίσω από τις βαριές πόρτες μεγαλοαστικών γραφείων και τους πυκνούς κήπους των νεόπλουτων ευνοούμενων του καθεστώτος. Με ένα εντυπωσιακό και (γοητευτικά) αταξινόμητο σκηνοθετικό ντεμπούτο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντρέας Φοντάνα περιπλανιέται σε σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας και της σύγχρονης διπλωματίας με πυξίδα του την πλοκή ενός θρίλερ συνωμοσίας και έμμεση λογοτεχνική αναφορά την «Καρδιά του Σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ.

Παρουσία του σκηνοθέτη.

1/10/2021, 19:30, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ / PRAYERS FOR THE STOLEN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tatiana Huezo

Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως. Ένα ταξίδι ενηλικίωσης τριών κοριτσιών σε έναν κόσμο δηλητηριασμένο από τη βία, η οποία δεν αποτυπώνεται ποτέ αλλά υπογραμμίζει κάθε σκηνή, μια μελέτη στο φάσμα της γυναικείας φιλίας και ένα συμπαγές κράμα λυρισμού με σκληρό ρεαλισμό, μέσα σ’ ένα φιλμ τσαλακωμένης ομορφιάς που απέσπασε Ειδική Μνεία στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

1/10/2021, 19:30, ΡΙΒΙΕΡΑ

This is Orson Welles 
TOO MUCH JOHNSON

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Το πρώτο κινηματογραφικό εγχείρημα του Όρσον Γουέλς στέκει ως αυτόνομος και μπριόζος φόρος τιμής στη βωβή κωμωδία. Προβολή απαραίτητη για κάθε μελετητή και οπαδό του δημιουργού, καθώς μέσα σε 66 αμοντάριστα λεπτά παρελαύνουν επί της οθόνης οι πιο καθοριστικές από τις επιρροές του.

Προηγείται της κύριας προβολής της ταινίας «Αθάνατη Ιστορία / The Immortal Story / Une Historie Immortelle».

1/10/2021, 19:45, ΣΤΕΛΛΑ

This is Orson Welles 
ΑΘΑΝΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ / THE IMMORTAL STORY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Διαρκεί μόλις μία ώρα κι όμως αμέτρητα κείμενα έχουν γραφτεί μέσα στα χρόνια για την παραμυθένια διασκευή του Γουέλς σε ένα θεσπέσιο διήγημα της Κάρεν Μπλίξεν όπου ένας μοναχικός ηλικιωμένος αριστοκράτης στο τέλος της ζωής του θέτει ως ύστατη επιθυμία του να αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέψει ένα παλιό ναυτικό μύθο σε πραγματικότητα. Μόνο που ο θρίαμβος της φαντασίας θα αποβεί καθολικός στο ατόφιο φιλμικό διαμάντι που στολίζει με την παρουσία της η Ζαν Μορό.

Προβάλλεται με την ταινία «Too Much Johnson». 

 

1/10/2021, 19:45, ΣΤΕΛΛΑ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΧΤΙΣΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / BUILDERS, HOUSEWIVES AND THE CONSTRUCTION OF MODERN ATHENS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tassos Langis, Yiannis Gaitanidis

Ποιοι είναι οι επαρχιώτες που ήρθαν στην Αθήνα μεταπολεμικά και «τσιμέντωσαν» την πόλη; Ποιοι «γκρέμισαν» τα νεοκλασικά και γιατί γέμισαν το λεκανοπέδιο με πολυκατοικίες; Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Θεοχαροπούλου, αυτό το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της αθηναϊκής πολυκατοικίας και της ανοικοδόμησης της πόλης, μέσα από τη ζωή των ανώνυμων λαϊκών ανθρώπων της αντιπαροχής, φέρνοντας στην επιφάνεια τους μέχρι πρότινος αόρατους πρωταγωνιστές και ρίχνοντας φως στην άγνωστη ιστορία της σύγχρονης Αθήνας.

Παρουσία των σκηνοθέτων.

1/10/2021, 19:45, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
(ταυτόχρονη προβολή στην κλειστή αίθουσα της Ταινιοθήκης και στην θερινή αίθουσα Λαΐς)

Μουσική & Φιλμ 
THE VELVET UNDERGROUND

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Todd Haynes

Όταν ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης του «Carol», του «Velvet Goldmine» και του «I’m Not There» ανέλαβε να διηγηθεί την ιστορία ενός από τα τρία πιο ριζοσπαστικά ροκ συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής (πλάι στους Beatles και τους Stones), παρέδωσε αυτομάτως ένα από τα κινηματογραφικά γεγονότα του 2021: το συναρπαστικό χρονικό μιας μυθικής εποχής και των υπέροχων καταραμένων που την κατοίκησαν φτιαγμένο από εκπληκτικό αρχειακό υλικό, τον Τζον Κέιλ και τη Μο Τάκερ να μιλούν ως μοναδικοί πλέον επιζήσαντες της μπάντας, τη φωνή του Λου Ριντ να σχολιάζει και ένα ασταμάτητο οπτικοακουστικό ψηφιδωτό να συντίθεται μαγευτικά επί οθόνης, προκαλώντας ανατριχίλες.

Προλογίζει ο Μάρκος Φράγκος.

1/10/2021, 20:00, ΙΝΤΕΑΛ

 

 

 

 

 

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
ΦΑΜΠΙΑΝ / FABIAN - GOING TO THE DOGS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dominik Graf

Ο βετεράνος σκηνοθέτης Ντόμινικ Γκραφ χρειάζεται μόνο ένα μονοπλάνο για να μας μεταφέρει από το σήμερα στις οργιώδεις τελευταίες μέρες της Βαϊμάρης. Εκεί, στο ελευθεριακό περιβάλλον του νυχτερινού Βερολίνου, ένας νεαρός διαφημιστής θα συναντήσει μια όμορφη και φιλόδοξη ηθοποιό. Η σχέση τους θα γίνει η μοναδική αχτίδα φωτός σε έναν κόσμο που καταρρέει γύρω τους, παραδιδόμενος σταδιακά στο ναζιστικό σκοτάδι. Έχοντας στην καρδιά της χειμαρρώδους του αφήγησης ένα καταραμένο ρομάντζο, το αριστούργημα του Έριχ Κέστνερ μετατρέπεται σε ένα ανήσυχο κινηματογραφικό έπος, που φέρνει αυτόματα στο μυαλό το «Βερολίνο Αλεξάντερπλατς».

1/10/2021, 20:30, ΔΑΝΑΟΣ

Ζωές σε Μετάβαση: Trans Cinema Matters 
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΦΛΕΓΕΤΑΙ / PARIS IS BURNING

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jennie Livingston

Το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τη νεοϋορκέζικη drag σκηνή στα τέλη των 80s, ένα ζωντανό στιγμιότυπο του underground φαινομένου των houses και της απαρχής του voguing. Γκέι και τρανς drag queens από την κοινότητα των Μαύρων και των Λατίνων βρίσκουν καταφύγιο από τους καθημερινούς κινδύνους και τη φτώχεια στη θαλπωρή των balls, σε ένα τόπο μεταμορφωτικής αίγλης, απαστράπτουσας ομορφιάς και πρωτόγνωρης ενδυνάμωσης. Ένα στοχαστικό και στοργικό πορτρέτο της κοινότητάς τους, με τις συγκινητικές εξομολογήσεις των θρυλικών πλέον Willi Ninja, Pepper LaBeija, Dorian Corey και Venus Xtravaganza.

1/10/2021, 21:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ / LIBERTAD

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Clara Roquet

Η δεκαπεντάχρονη Νόρα περνά ένα πληκτικό καλοκαίρι με τη γιαγιά και τη μητέρα της στο εξοχικό της εύπορης οικογένειάς τους στην Καταλονία. Ώσπου έρχεται η Λιμπερτάδ, η σπιρτόζα κόρη της Κολομβιανής υπηρέτριάς τους, για να της χαρίσει μία φίλη - ίσως και κάτι παραπάνω. Το παζάρι με την ενηλικίωση και τη σεξουαλικότητα, ο ταξικός παράγοντας και ασφαλώς η έννοια της θηλυκότητας, που εδώ εκτείνεται σε τρεις γενιές, πρωταγωνιστούν στο εξαίσιων ισορροπιών ντεμπούτο της Κλάρα Ροκέτ, το οποίο διαποτίζεται από εκείνη τη γνώριμη και κάπως εθιστική μελαγχολία των εφηβικών καλοκαιριών που καθορίζουν χαρακτήρες και αναμνήσεις, καθώς γυρεύουν αφορμή να εκραγούν μπροστά στην προοπτική του καινούργιου.

1/10/2021, 22:15, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ / A BALANCE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yujiro Harumoto

Φιλόδοξη ντοκιμαντερίστας που εργάζεται για τηλεοπτικό σταθμό διερευνά τις λεπτομέρειες ενός σχολικού σκανδάλου που οδήγησε σε δύο αυτοκτονίες, αλλά βλέπει το υλικό της να λογοκρίνεται. Όμως ένα μυστικό που θα έρθει στην επιφάνεια και αφορά όχι μόνο τις ζωές τρίτων αλλά και τη δική της, θα τη φέρει σε άμεση σύγκρουση με την ηθική της. Η υπεράσπιση της αλήθειας στο μέσο μιας υποκριτικής ιαπωνικής κοινωνίας, που προσπαθεί κακήν κακώς να απαρνηθεί τις αμαρτίες της, μετατρέπεται σε ένα βραδυφλεγές και πολυεπίπεδο δράμα, διακεκριμένο σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ασίας.

1/10/2021, 22:15, ΡΙΒΙΕΡΑ

Μετά τα Μεσάνυχτα - After Hours 
Η ΘΛΙΨΗ / THE SADNESS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Rob Jabbaz

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να επανενωθεί εν μέσω του χάους που έχει προκαλέσει στην πόλη μια επιδημία, καθώς ένας μυστηριώδης ιός μετατρέπει τους ανθρώπους σε σαδιστικά κτήνη με ακατανίκητη λίμπιντο, ικανά για την πλέον αφάνταστη βιαιότητα. Πανδημικός τρόμος από την Ταϊβάν σε μια βέβηλη εξτραβαγκάνζα εξωφρενικών ξεσπασμάτων, ατόφιου μισανθρωπικού αιματοκυλίσματος, αδίστακτων ζόμπι και νιχιλιστικής σάτιρας κομμένης (sic) και ραμμένης για μακάβρια χαχανητά στην σκοτεινή αίθουσα. To grindhouse ματωμένο διαμάντι της χρονιάς, σηματοδοτεί το τέλος της ευγένειας και της τάξης και συνάμα την αρχή της «Θλίψης».

1/10/2021, 22:15, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
LAMB / DÝRIÐ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Valdimar Jóhannsson

Σε μια απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας, ένα παντρεμένο ζευγάρι καλωσορίζει το απρόσμενο δώρο της φύσης που θεωρεί ότι του παρουσιάζεται με τη μορφή ενός μυστηριώδους νεογέννητου. Όμως η φύση δεν συνηγορεί με την άποψη του ζεύγους. Ο Μπέλα Ταρ εκτελεί χρέη παραγωγού, η Νούμι Ραπάς παραδίδει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της και ο τολμηρός αυτός συνδυασμός φολκλορικού δράματος και υπερφυσικού τρόμου είναι έτοιμος να χαρίσει στον πρωτοεμφανιζόμενο δημιουργό του αναγνώριση ανάλογη με εκείνη που πέτυχε ο Ρόμπερτ Έγκερς («Ο Φάρος») χάρη στο συναφούς ατμόσφαιρας και λογικής «The Witch». Βραβείο Πρωτοτυπίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

1/10/2021, 22:30, ΣΤΕΛΛΑ

Μετά τα Μεσάνυχτα - After Hours 
ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΣΟΧΟ / LAST NIGHT IN SOHO

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Edgar Wright

Νεαρή επαρχιώτισσα, που αναζητά στη λονδρέζικη μεγαλούπολη την τύχη της ως σχεδιάστρια μόδας, μπορεί μυστηριωδώς και ταξιδεύει στο παρελθόν των θρυλικών swinging 60s, κατασκοπεύοντας τις ξέφρενες μέρες και νύχτες μιας επίδοξης τραγουδίστριας (η Άνια Τέιλορ-Τζόι του «Queen’s Gambit»). Μέχρι που το μαγευτικό πηγαινέλα της στο χρόνο αρχίζει να βαδίζει σε ιδιαίτερα σκοτεινά και απειλητικά μονοπάτια. Στην πιο πολυαναμενόμενη ταινία τρόμου της χρονιάς, ο βιρτουόζος Βρετανός σκηνοθέτης του «Shaun of the Dead» και του «Baby Driver» τοποθετεί ένα φαντασμαγορικό ψυχολογικό θρίλερ ανάμεσα στην «Αποστροφή» του Πολάνσκι, τον «Μαύρο Κύκνο» του Αρονόφσκι και τη «Suspiria» του Αρτζέντο, μετατρέποντας σταδιακά μια πλοκή μυστηρίου σε έναν γκραν γκινιόλ εφιάλτη.

1/10/2021, 22:45, ΙΝΤΕΑΛ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-01 12:51:38



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.