Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 3 Οκτωβρίου

H «Γαλλική Αποστολή» του Γουές Άντερσον, όλες οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ σε Διεθνές Διαγωνιστικό, Ντοκιμαντέρ και ελληνικές μικρού μήκους, τα αριστουργήματα του Όρσον Γουέλς («Το Άγγιγμα του Κακού», «Οι Υπέροχοι Άμπερσονς») και η νέα ταινία του Μπεν Γουίτλο, αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Κυριακής 3 Οκτωβρίου του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22/9 - 3/10).

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, πλησιάζει προς το τέλος της (ενημερωθείτε για τις έξτρα προβολές της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου εδώ) με 14 εξαιρετικές επιλογές και μία πολυαναμενόμενη κινηματογραφική πρεμιέρα.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, ενώ ένα μέρος των ταινιών του προβάλλεται σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο παρακάτω λινκ viva.gr:
https://www.viva.gr/tickets/cinema/festival/27o-diethnes-festival-kinimatografou-tis-athinas-nychtes-premieras/

ICONS 
ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ FBI / MLK/FBI

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Sam Pollard

Μέσα από τις συνεργασίες του με τον Σπάικ Λι και τις προσωπικές, άκρως διεισδυτικές δουλειές του, ο Σαμ Πόλαρντ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους χρονικογράφους της Μαύρης Αμερικής. Με το σθένος μιας εξαντλητικής δημοσιογραφικής έρευνας, και με αναμφισβήτη ιστορική αξία, το νέο του ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως τα προσφάτως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI και ανακαλύπτει την πηγή του φόβου, το σημείο μηδέν στη ρατσιστική προπαγάνδα της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

3/10/2021, 17:30, ΙΝΤΕΑΛ

This is Orson Welles 
ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ / TOUCH OF EVIL

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Ένα εκρηκτικό (κυριολεκτικά), έξοχα χορογραφημένο μονοπλάνο, που εξακολουθεί να εμπνέει αμέτρητους σημαντικούς σκηνοθέτες μέχρι σήμερα, σηκώνει την αυλαία σε αυτό που συχνά φιγουράρει ως το κορυφαίο φιλμ νουάρ όλων των εποχών και κατά άλλους το τελευταίο κλασικό δείγμα του είδους. Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, Τσάρλτον Ίστον, Τζάνετ Λι, Μάρλεν Ντίτριχ και Όρσον Γουέλς γίνονται οι pulp έκπτωτοι ήρωες σε μια καθηλωτικού ρυθμού ιστορία διαφθοράς και εκδίκησης. Η ταινία προβάλλεται σε ειδική εκδοχή, με πρόσθετες σκηνές και στοιχεία που αποκαθιστούν στο ακέραιο το αρχικό όραμα του σκηνοθέτη.

3/10/2021, 18:30, ΔΑΝΑΟΣ

This is Orson Welles 
ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΜΠΕΡΣΟΝΣ / THE MAGNIFICENT AMBERSONS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Τοποθετημένο χρονικά στο αποφασιστικό πέρασμα από τον 19ο στον 20ό αιώνα, το μυθικό δεύτερο φιλμ του Γουέλς παρακολουθεί μεγαλειωδώς τη σταδιακή πτώση μιας αριστοκρατικής αμερικανικής οικογένειας που κατακρημνίζεται, αδυνατώντας να συμπορευτεί με τις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει η νέα εποχή. Στιγματισμένο από την αυταρχική επέμβαση του στούντιο, που ανέλαβε να τη μοντάρει παρά τη θέληση του σκηνοθέτη, η ταινία παραμένει ακόμη κι έτσι ένα από τα ατόφια αριστουργήματα της παγκόσμιας οθόνης, με μια θέση μονίμως κρατημένη ανάμεσα στα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ιστορία του σινεμά. Και, φυσικά, πολλοστή απόδειξη μιας φιλμογραφίας συγκλονιστικής και ενός ταλέντου τόσο ασύλληπτου ώστε ακόμη και οι αδιάκριτες στουντιακές παραβιάσεις να μην μπορούν να τα βλάψουν.

3/10/2021, 19:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
NINJABABY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yngvild Sve Flikke

Η Ρακέλ, εικοσάρα, σκιτσογράφος και αμετανόητο party animal, θα ήθελε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από έγκυος, όμως το ανακαλύπτει όταν είναι πλέον έξι μηνών. Ενώ αναρωτιέται ποιος είναι ο πατέρας, το μωρό μέσα της γίνεται ένα αυθάδικο σκίτσο που δε λέει με τίποτα να βγάλει το σκασμό. Η πληρωμένη απάντηση στο «Juno» έρχεται από τη Νορβηγία με τη μορφή μιας σπιντάτης κομεντί με θέμα μια ενηλικίωση που όσο ανεπιθύμητη κι αν είναι, βρίσκει πάντα τρόπο να τρυπώνει. Σαν νίντζα. Βραβείο Κοινού στο SXSW και Ειδική Μνεία στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου.

3/10/2021, 19:30, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΤΟΣΟ ΒΑΡΥΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ / SO FOUL A SKY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Álvaro Fernandez-Pulpeiro

Κάτω από τις σκιές των τεράστιων διυλιστηρίων πετρελαίου που αναδύονται από την έρημο σαν καθεδρικοί ναοί ξεκινά ένα ταξίδι σε μια δυνητικά πάμπλουτη Βενεζουέλα, η οποία όμως παραμένει εγκλωβισμένη στη χειρότερη πολιτική και ανθρωπιστική κρίση που έχει βιώσει η Νότια Αμερική τον 21ο αιώνα. Εικόνες εκστατικής ομορφιάς αντιπαρατίθενται με την ανθρώπινη δυσμορφία, καθώς πειρατές των τελευταίων βαρελιών πετρελαίου διασχίζουν την έρημο, νυσταγμένοι στρατιώτες περιπολούν τις θάλασσες της Καραϊβικής και μετανάστες προσπαθούν να διαφύγουν προς τη γειτονική Βραζιλία. Και ένα ολόκληρο έθνος βυθισμένο σε limbo περιμένει «ο τόσο βαρύς ουρανός» να καθαρίσει με μία καταιγίδα.

3/10/2021, 19:30, ΣΤΕΛΛΑ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΑΟΡΑΤΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ / INVISIBLE DEMONS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Rahul Jain

Κανένα δυστοπικό φιλμ καταστροφής δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για τη ζοφερή πραγματικότητα της χαοτικής μόλυνσης και της αναπότρεπτης πια κλιματικής αλλαγής, όπως την αποτυπώνει αυτό το υπερεπείγον ντοκιμαντέρ. Καθώς το Δελχί της Ινδίας έχει μετατραπεί σε απέραντη τοξική άβυσσο και τα τριάντα εκατομμύρια κάτοικοι δυσκολεύονται κυριολεκτικά να αναπνεύσουν, οι επί δεκαετίες αφανείς δαίμονες της καταστροφικής ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον έχουν αρχίσει να γίνονται πλέον τρομακτικά παρόντες. Τολμάτε να αναμετρηθείτε με το οικολογικό σοκ του φετινού Φεστιβάλ;

3/10/2021, 19:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
ΟΧΙ / NO

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dietrich Brüggemann

Δεκατρείς βινιέτες εντυπωσιακής σκηνοθετικής δεξιοτεχνίας σκιαγραφούν τη μακροχρόνια σχέση της Ντίνα με τον Μάικλ, από τη στιγμή που οι δυο τους γνωρίζονται μέχρι και που δημιουργούν την δική τους οικογένεια. Όσα μεσολαβούν, μπαίνουν στο μεγεθυντικό φακό ενός φιλμ το οποίο χλευάζει τις κοινωνικές κατασκευές εστιάζοντας σε ζοφερά αστείες λεπτομέρειες και επεμβαίνοντας σουρεαλιστικά σε καταστάσεις του πραγματικού κόσμου. Ευρηματικός συνδυασμός κωμωδίας και δράματος και συνάμα ένας φόρος τιμής στο σινεμά του Ρόι Άντερσον από μια ταινία που όσο βαθιά κόβει, άλλο τόσο ράβει γιατρικά τις πληγές που σκαλίζει. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

3/10/2021, 19:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΕΙ / THE DOG WHO WOULDN’T BE QUIET

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ana Katz

Ένας τριαντάρης της διπλανής πόρτας έρχεται αντιμέτωπος με την απώλεια, την ανεργία, την πατρότητα, τους ευγενέστατους γείτονες που διαμαρτύρονται για τον ανήσυχο σκύλο του και τη σύγκρουση ενός μετεωρίτη με τη Γη. Κι όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, καθώς η Άνα Κατς, μία από τις πλέον ιδιαίτερες σκηνοθετικές υπογραφές της Λατινικής Αμερικής, μας προσκαλεί στα σουρεαλιστικά επεισόδια ενός υπαρξιακού αδιεξόδου κλεισμένου σε ένα υπέροχο ασπρόμαυρο κάδρο. Αυθεντικά αταξινόμητο, φαινομενικά μίνιμαλ αλλά παραδόξως πληθωρικό, αστείο και σοβαρό μαζί, μια ήσυχη έκπληξη από το Φεστιβάλ του Σάντανς.

3/10/2021, 20:00, ΙΝΤΕΑΛ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ / THE FRENCH DISPATCH

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Wes Anderson

Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τίλντα Σουίντον, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Λεά Σεντού, Μπιλ Μάρεϊ, Έντουαρντ Νόρτον, Γουίλεμ Νταφό είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του πιο εντυπωσιακού καστ της φετινής κινηματογραφικής χρονιάς. Όλοι τους συμμετέχουν ενθουσιωδώς στην ολοκαίνουργια ταινία του Γουές Άντερσον, που εμπνέεται τα όσα σκαμπρόζικα διηγείται από τις σελίδες και τα άρθρα ενός σοφιστικέ περιοδικού αλλοτινών καιρών το οποίο εκδίδεται σε μια παραμυθένια κωμόπολη της Γαλλίας. Αστείρευτη δεξαμενή ιδεών και αναφορών, γνήσια σκηνοθετική εξτραβαγκάνζα, ταινία ξέχειλης δεξιοτεχνίας ή αλλιώς όσα μπορεί να περιμένει κανείς από την ξέφρενη φαντασία του δημιουργού που είναι υπεύθυνος για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και την «Οικογένεια Τενενμπάουμ».

3/10/2021, 21:00, ΔΑΝΑΟΣ

This is Orson Welles 
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ / CHIMES AT MIDNIGHT

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Αναγνωρισμένες πλέον από μερίδα κριτικών (αλλά και από τον ίδιο το σκηνοθέτη) ως η κορωνίδα του έργου του, οι «Καμπάνες του Μεσονυχτίου» ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη φιλμογραφία του Γουέλς για έναν πολύ απλό λόγο. Στην πελώρια πινακοθήκη με τους χαρακτήρες απ’ τις ταινίες του, δεν υπάρχει δεύτερος που να ταυτίζεται με το δημιουργό τόσο όσο ο Φάλσταφ. Ο ευφυής, ματαιόδοξος, ξεπεσμένος και υπέρβαρος ευγενής γίνεται μέσα από ένα μνημειώδες σαιξπηρικό mash-up, το ανεστραμμένο είδωλο του ύστερου Όρσον, που έζησε για να νικηθεί από τα μεγάλα πάθη του.

3/10/2021, 21:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ
ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ / PRAYERS FOR THE STOLEN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tatiana Huezo

Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως. Ένα ταξίδι ενηλικίωσης τριών κοριτσιών σε έναν κόσμο δηλητηριασμένο από τη βία, η οποία δεν αποτυπώνεται ποτέ αλλά υπογραμμίζει κάθε σκηνή, μια μελέτη στο φάσμα της γυναικείας φιλίας και ένα συμπαγές κράμα λυρισμού με σκληρό ρεαλισμό, μέσα σ’ ένα φιλμ τσαλακωμένης ομορφιάς που απέσπασε Ειδική Μνεία στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

3/10/21, 21:30, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ

Μουσική & Φιλμ 
RICK JAMES: ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΟΡΜΗ / BITCHIN’: THE SOUND AND FURY OF RICK JAMES

Μια διεισδυτική ματιά στην άγρια και πολύχρωμη ζωή του θρυλικού μουσικού ειδώλου, του πιο πανκ απ’ τους φανκ, του ανθρώπου που επηρέασε όσο λίγοι την αμερικανική ποπ κουλτούρα. Ανέκδοτο αρχειακό υλικό και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις αποτυπώνουν τις δυσθεώρητες κορυφές, αλλά και τα οδυνηρά ναδίρ μιας ιστορικής καριέρας σε ένα ντοκιμαντέρ που εμβαθύνει με φροντίδα στις συνθήκες που τη γέννησαν, εξερευνώντας παράλληλα και τις τραγικές εμμονές που την καθόρισαν. Την ίδια στιγμή τα «Mary Jane», «Superfreak» και άλλες επιτυχίες ενός τεράστιου καταλόγου δύσκολα θα σε αφήσουν απλά καθισμένο στη θέση σου.

3/10/2021, 21:30, ΣΤΕΛΛΑ

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό 
ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

HORSEPOWER του Σπύρου Σκάνδαλου
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Άρη Καπλανίδη
BRUTALIA, ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ του Μανώλη Μαυρή
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ του Αλέξη Κουκιά-Παντελή
EVERY SUNDAY της Καίτης Παπαδήμα
CORTÁZAR του Αργύρη Γερμανίδη και της Κατερίνας Στράουχ

3/10/2021, 21:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction - ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ
FAYA DAYI
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jessica Beshir

Το Κχατ είναι μια πανάρχαια ναρκωτική συνήθεια για τους λαούς της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ειδικά τους Σούφι που μασούσαν τα φύλλα του στο δρόμο προς τη μέθεξη (τη «μερκάνα» όπως την ονομάζουν). Πλέον καθορίζει την οικονομία της Αιθιοπίας, όντας το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Ιδωμένο μέσα από μια προσωπική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία, το υπνωτικό αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει με έναν ολότελα υποβλητικό τρόπο το αποτύπωμα του κχατ σε ένα έθνος παραδομένο στις ευφορικές παραισθήσεις του.

3/10/2021, 21:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

Μετά τα Μεσάνυχτα - After Hours 
ΕΓΚΑΤΑ / IN THE EARTH

Ενώ ο πλανήτης μαστίζεται από έναν ιο, ένας επιστήμονας και η οδηγός του αναζητούν στο δάσος τα ίχνη μιας συναδέλφου και πρώην αγαπημένης του, ερχόμενοι αντιμέτωποι όχι με τις παράδοξες λεπτομέρειες της μυστηριώδους εξαφάνισής της, αλλά με την βεβαιότητα αρχικά ότι κάποιος τους παρακολουθεί και έπειτα πως κάτι σατανικό καραδοκεί ανάμεσα στα δέντρα. Ατμοσφαιρική, αλλόκοτη, ανατριχιαστική, ψυχεδελική: αυτή είναι η τριπαρισμένη επιστροφή του Μπεν Γουίτλι («Kill List», «A Field in England») στο horror στοιχείο του και στις (μεταμεσονύκτιες) Νύχτες Πρεμιέρας.

3/10/2021, 22:15, ΙΝΤΕΑΛ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-03 13:18:34



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.