Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ παρουσιάζουν τον «ΔΡΑΚΟΥΛΑ» του Κόπολα στην εντυπωσιακή 30th Anniversary Restoration του

Έπειτα από τις sold out προβολές του «Οργισμένου Ειδώλου» και της «Έντασης», το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τις ξεχωριστές του δράσεις και την υποστήριξή του στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, εξασφαλίζοντας σε πανελλήνια αποκλειστικότητα την πρόσφατα αποκατεστημένη ψηφιακά (και εγκεκριμένη από τον σκηνοθέτη), επετειακή κόπια που έγινε για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του «Δράκουλα». Δώστε αξέχαστο ραντεβού με τον αιωνόβιο Κόμη το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 10 το βράδυ. Εισιτήρια αποκλειστικά μέσω viva.gr.

Με τον μεγαλεπήβολο «Δράκουλα», ομολογουμένως μια από τις πιο εκθαμβωτικές δημιουργίες της καριέρας του, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα διασκευάζει πιστότερα από ποτέ το αρχετυπικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόουκερ, προσδίδοντας μια σκοτεινά ρομαντική διάσταση στο γοτθικό μύθο του απέθαντου και αιμοδιψούς Κόμη ο οποίος εδώ «διασχίζει ωκεανούς χρόνου» προκειμένου να επανασυνδεθεί με την χαμένη του αγαπημένη, μετενσαρκωμένη πλέον στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας της βικτωριανής Αγγλίας.

Η εκδοχή που θα δείτε είναι η αποκατεστημένη ψηφιακά (και εγκεκριμένη από τον σκηνοθέτη), επετειακή κόπια που έγινε πρόσφατα για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του «Δράκουλα»

Προορισμένη να εκτιμηθεί στη μεγαλύτερη δυνατή οθόνη, η τιμημένη με 3 Όσκαρ ταινία του Κόπολα αποτελεί ένα αισθητικό απόγειο για το οποίο συνηγορούν η μπαρόκ σκηνοθεσία, η εκθαμβωτική εικονογραφία, τα θεσπέσια κοστούμια της Έικο Ισιόκα, οι μεγαλειώδεις μουσικές παρτιτούρες του Βόιτσεκ Κίλαρ, η μαγευτική φωτογραφία του Μίκαελ Μπάλχαουζ, ένα ζηλευτό επιτελείο ηθοποιών και βέβαια η επιβλητική παρουσία του Γκάρι Όλντμαν σε έναν από τις πιο αξιομνημόνευτους ερμηνευτικούς σταθμούς της ζωής του. Για μία μόνο, αποκλειστική προβολή, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε τον θρυλικό πλέον «Δράκουλα» όπως ίσως δεν τον έχετε δει ποτέ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ – 30TH ANNIVERSARY RESTORATION 4K
(BRAM STOKER'S DRACULA – 30TH ANNIVERSARY RESTORATION 4K)

Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Γουινόνα Ράιντερ, Κιάνου Ριβς, Άντονι Χόπκινς, Σέιντι Φροστ, Τομ Γουέιτς, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ Διάρκεια: 127’ Έτος Παραγωγής: 1992

Ημ/νία: Σάββατο 6 Μαΐου 2023
Κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ | Πανεπιστημίου 46
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€

Εισιτήρια εξασφαλίζετε αποκλειστικά μέσω viva.gr εδώ:
https://www.viva.gr/tickets/cinema/dracula-30th-anniversary-restoration-4k/



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2023-04-26 13:26:29



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.