Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Orange Sunshine

1/10/2016, 18:00, Δαναός 1

Αν ζούσες στα '60s και κυνηγούσες πειραματισμούς με ψυχοτροπικές ουσίες, ένα μικρό πορτοκαλί χάπι υποσχόταν να σου χαρίσει το πιο αξέχαστο παραισθησιογόνο ταξίδι. Οι νεαροί χίπηδες που το παρασκεύασαν το βάφτισαν Orange Sunshine, το διένειμαν στον κόσμο και έγιναν εξαιτίας του στόχοι ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού με σκοπό τη σύλληψή τους. Σήμερα, μιλούν αφοπλιστικά για τη ρομαντική και επικίνδυνη ουτοπία τους, και γίνονται ξεναγοί ενός αποκαλυπτικού οδοιπορικού πίσω στα ξέφρενα χρόνια του sex, drugs and rock 'n' roll.

Orange Sunshine

Αν ζούσες στα '60s και κυνηγούσες πειραματισμούς με ψυχοτροπικές ουσίες, ένα μικρό πορτοκαλί χάπι υποσχόταν να σου χαρίσει το πιο αξέχαστο «ταξίδι». Οι νεαροί χίπηδες που το ανακάλυψαν το βάφτισαν Orange Sunshine και αμέσως μετά το διένειμαν στον κόσμο, μέσα από ένα δίκτυο που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα επεκτάθηκε σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Το όραμά τους ήταν όχι να πλουτίσουν μέσα από το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά να σπείρουν το μήνυμα της διαφώτισης που θεωρούσαν ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εμπειρίας με παραισθησιογόνα. Εγιναν παρ’ όλα αυτά, στόχοι ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού με σκοπό τη σύλληψή τους.

Σήμερα, τα ηγετικά μέλη της ομάδας αυτής, και όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν στην περιπετειώδη ιστορία τους, λύνουν για πρώτη φορά τη σιωπή τους και μιλούν αφοπλιστικά για τη ρομαντική όσο και επικίνδυνη ουτοπία τους, αναλαμβάνοντας ρόλο ξεναγού σε ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό πίσω στα ξέφρενα χρόνια του sex, drugs and rock 'n' roll. Λ. Κ.

Σκηνοθεσία: William A. Kirkley
Σενάριο: William A. Kirkley
Φωτογραφία: Rudiger Barth
Μουσική: Matt Costa
Μοντάζ: Chris Catanach
Εμφανίζονται: Austin Arnold, Tyler Mauro, Francesca Galassi, Taylor Bottles, Michael Delgado

ΗΠΑ | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 94' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 19:17:24



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ντοκιμαντέρ - Stranger than Fiction

    Ντοκιμαντέρ - Stranger than Fiction

    Παράξενη Ευγένεια: Γιατί με Μισείς Χωρίς να με Ξέρεις; / Accidental Courtesy: Daryl Davis, Race & America

    Παράξενη Ευγένεια: Γιατί με Μισείς Χωρίς να με Ξέρεις; / Accidental Courtesy: Daryl Davis, Race & America

    Ο Αφροαμερικανός Ντάριλ Ντέιβις, πιανίστας των θρυλικών Τσακ Μπέρι και Λιτλ Ρίτσαρντ, έχει ένα όνειρο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια γυρίζει τις πολιτείες της Αμερικής και γίνεται φίλος με υψηλόβαθμα στελέχη της Κου Κλουξ Κλαν, πιστεύοντας πως έτσι θα τους αλλάξει τα πιστεύω. Θα μπορέσει, όμως, να πείσει για το παράξενο χόμπι του και τους μαύρους ακτιβιστές που βλέπουν τα αδέρφια τους να πεθαίνουν στους δρόμους από σφαίρες αστυνομικών; Μια αληθινή ιστορία που πρέπει να δει κανείς για να πιστέψει, μας υπενθυμίζει με τρόπο εμφατικό πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η ανθρώπινη φύση.

    Η Συμμορία με τα Ροζ / Check it

    Η Συμμορία με τα Ροζ / Check it

    Κυνηγήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, δέχτηκαν μέχρι και πυροβολισμούς. Οι δρόμοι των γκέτο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ ήταν οι πλέον αφιλόξενοι για την LGBTQ κοινότητα μέχρι που μια χούφτα γκέι και τρανς αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οπλισμένη και επικίνδυνη, μα συνάμα στυλάτη και αστραφτερή, η συμμορία 'Check It' μετρά πλέον περισσότερα από 200 μέλη και βγαίνει στους δρόμους της Ουάσινγκτον για να δώσει ένα μαθηματάκι σε κάθε ομοφοβικό καθαρματάκι. Είναι όμως η συμμορία αρκετή για να διεκδικήσουν τα μέλη της μια καλύτερη ζωή;

    Ο Χορευτής / Dancer

    Ο Χορευτής / Dancer

    Ο Σεργκέι Πολούνιν, τον οποίο ερωτευτήκαμε από το βίντεο του 'Take Me to Church', έγινε το enfant terrible του μπαλέτου όταν εγκατέλειψε τη θέση του σολίστ δύο φορές, επαναστατώντας απέναντι στο κατεστημένο του κλασικού χορού. Πόσο υψηλό είναι το τίμημα της τελειότητας;

    David Lynch: The Art Life

    David Lynch: The Art Life

    Ημιφωτισμένα υπόγεια δωμάτια, καπνοί από τσιγάρα, βίαιες πινελιές χρώματος επάνω σε λευκούς καμβάδες και ένα vintage μικρόφωνο σπρώχνουν τον Ντέιβιντ Λιντς να ταξιδέψει στο παρελθόν του και στις απόκοσμες εμπειρίες που τον σμίλευσαν ως καλλιτέχνη. Σε ένα σχεδόν ονειρικό ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να έχει γυρίσει ο ίδιος, o αγαπημένος σκηνοθέτης των Νυχτών Πρεμιέρας μάς παραχωρεί το σπάνιο προνόμιο να ακούσουμε προσωπικές του ιστορίες, μακράν πιο παράξενες κι από τις ταινίες του. Now, it's dark...

    Ντε Πάλμα / De Palma

    Ντε Πάλμα / De Palma

    Για πολλά χρόνια οι κριτικοί αγαπούσαν να τον μισούν, το κοινό τον αποθέωνε και οι ταινίες του γίνονταν ο ορισμός της ένοχης απόλαυσης. Πέντε δεκαετίες μετά το ξεκίνημα της καριέρας του, ο πιο πιστός ακόλουθος του Χίτσκοκ και μαέστρος μερικών από τα πιο δεξιοτεχνικά θρίλερ που είδαμε ποτέ αποκαλύπτεται (και δε μασάει τα λόγια του) μπροστά στην κάμερα δυο επώνυμων θαυμαστών του: των σκηνοθετών Νόα Μπάουμπαχ και Τζέικ Πάλτροου.