Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Δικό Μου Γουίνιπεγκ - My Winnipeg

Θα ήταν μάταιο να περιμέναμε από τον Καναδό δημιουργό μία τυπική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μανιτόμπα που αποτελεί το ορμητήριό του και, φυσικά, ο Maddin δεν απογοητεύει. Δημιουργεί στην κυριολεξία το δικό του Γουίνιπεγκ και μας το παρουσιάζει χωρίς ενδοιασμούς, προσφέροντας ένα ακόμα από τα ταξίδια που μόνο εκείνος ξέρει να οργανώνει. Μπορεί σαν τυπικός Καναδός να λατρεύει κι αυτός το χόκει στον πάγο, όμως αυτή εδώ η ξενάγηση ελάχιστα θυμίζει τουριστικό οδηγό καθώς τα ντοκουμέντα συνδυάζονται με μία ταινία μέσα στην ταινία, η αφήγηση δεν αφήνει τον θεατή να χαλαρώσει ούτε λεπτό και η αλληλουχία των εικόνων γίνεται με έναν ρυθμό καταιγιστικό. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο δηλαδή από αυτό που περιμέναμε για μία από τις δέκα καλύτερες καναδικές ταινίες της περασμένης χρονιάς. Βραβευμένη ως η καλύτερη καναδική ταινία μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

 

Σκηνοθεσία: Guy Maddin
Σενάριο: Guy Maddin
Φωτογραφία: Jody Shapiro
Μοντάζ: John Gurdebeke
Συμμετέχουν: Darcy Fehr, Ann Savage, Amy Stewart, Louis Negin

 

Καναδάς, Eγχρωμο
Αγγλικά, 80’



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2008-09-11 11:05:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Μικρή Παράξενη Γάτα

    Η Μικρή Παράξενη Γάτα

    Σκηνοθετημένη και μονταρισμένη με χειρουργική ακρίβεια, άλλοτε αστεία και άλλοτε απροσδιόριστα ανησυχητική, η 'Παράξενη Μικρή Γάτα' είναι ένα ανάλαφρο κινηματογραφικό πείραμα που αναδεικνύει την αδιόρατη μαγεία της οικιακής ζωής σε ένα άψογα χορογραφημένο γαϊτανάκι ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων.

    Η Μεγάλη Πλημμύρα

    Η Μεγάλη Πλημμύρα

    Χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου διαλόγους, αντλώντας εξ ολοκλήρου από αρχειακό φιλμ της εποχής, το οποίο μάλιστα σε σημεία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, ο μαέστρος της μοντέρνας avant garde κινηματογραφίας Μπιλ Μόρισον πλάθει ένα πανέμορφο και συνάμα αλλόκοτο θέαμα.

    Κοσμικές Λούπες

    Κοσμικές Λούπες

    Oι διαρκείας 26 λεπτών 'Κοσμικές Λούπες' παντρεύουν μια χούφτα παλαιών εικόνων που αναπαριστούν την αρχή του κόσμου με ψηφιακές απεικονίσεις του σύμπαντος.