Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μια Νύχτα στα Λουτρά / Spa Night

1/10/2016, 21:00, Odeon Όπερα 1

Νεαρός Κορεάτης που ζει με την οικογένειά του στο Λος Aντζελες πιάνει κρυφά από τους γονείς του δουλειά σε συνοικιακά λουτρά, για να ανακαλύψει εκεί έναν υπόγειο κόσμο ομοφυλοφιλικής ηδονής που τον τρομάζει με την ίδια ένταση που τον συνεπαίρνει. Νεανικά όνειρα, απαγορευμένες επιθυμίες και πόθοι που γυρεύουν εκτόνωση, στη σκιά ενός ραγισμένου αμερικανικού ονείρου. Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Σάντανς και διπλή διάκριση στο Φεστιβάλ του Outfest, σε ένα αισθησιακό ντεμπούτο με το μοντάζ του Γιάννη Χαλκιαδάκη.

spa night

Ο Ντέιβιντ είναι ένας νεαρός Κορεάτης που εναγωνίως προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες μέσα του καθώς αφήνει πίσω την εφηβεία και ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της ενήλικης ζωής που ανοίγεται μπροστά του. Γόνος μεταναστών πρώτης γενιάς, ζει με τους συντηρητικούς γονείς του στην κορεάτικη συνοικία του Λος Άντζελες και δουλεύει στο οικογενειακό τους εστιατόριο. Η επιχείρηση σύντομα κλείνει και ενώ η μητέρα του αναγκάζεται να αναζητήσει αλλού μεροκάματο ως σερβιτόρα, ο Ντέιβιντ πιάνει κρυφά από τους γονείς του δουλειά στα συνοικιακά λουτρά. Εκεί ανακαλύπτει έναν υπόγειο κόσμο ομοφυλοφιλικής ηδονής που τον τρομάζει με την ίδια ένταση που τον συνεπαίρνει.

Νεανικά όνειρα, απαγορευμένες επιθυμίες και πόθοι που γυρεύουν εκτόνωση στη σκιά ενός ραγισμένου αμερικανικού ονείρου σημαδεύουν το αισθησιακό ντεμπούτο του Άντριου Αν (το μοντάζ υπογράφει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης) που κέρδισε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Outfest. Λ.Κ.

Σκηνοθεσία: Andrew Ahn
Σενάριο: Andrew Ahn
Φωτογραφία: Ki Jin Kim
Μοντάζ: Yannis Chalkiadakis
Ηθοποιοί: Joe Seo, Haerry, Youn Ho Cho

ΗΠΑ | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 97' | Αγγλικά, Κορεάτικα



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 05:36:52



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings

    Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings

    Julieta (ταινία έναρξης)

    Julieta (ταινία έναρξης)

    Η τυχαία συνάντηση μιας 50χρονης καθηγήτριας με μια παλιά της γνώριμο θα την σπρώξει να βάλει σε τάξη αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό. Ενας ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σκηνοθέτη που ανέκαθεν αποθέωνε στο σινεμά του τις θηλυκές υπάρξεις της ζωής και του μυαλού του.

    Εκείνη / Elle (ταινία λήξης)

    Εκείνη / Elle (ταινία λήξης)

    Επειτα από τη βίαιη επίθεση που δέχεται από έναν άγνωστο, μια δυναμική γυναίκα εφευρίσκει απρόσμενους τρόπους προκειμένου να πάρει το Νόμο στα χέρια της και από θύμα να μετατραπεί σε θύτης. Η σκανδαλιάρικη και αρκούντως kinky επιστροφή του Πολ Βερχόφεν στη σκηνοθεσία αποτελεί το συναρπαστικό απόσταγμα της συνεργασίας ενός δημιουργού που δεν εκφοβίζεται εύκολα, μιας ηθοποιού που δεν διστάζει απέναντι στις προκλήσεις (Ιζαμπέλ Ιπέρ) και μιας απολαυστικά αμοραλιστικής ιστορίας που διασκεδάζει να φέρνει το κοινό της σε άβολη θέση.

    Όλες οι Άγρυπνες Νύχτες Μας / All These Sleepless Nights

    Όλες οι Άγρυπνες Νύχτες Μας / All These Sleepless Nights

    Δύο φοιτητές ξεχύνονται στην ατέλειωτη νύχτα της Βαρσοβίας για να βυθιστούν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον έρωτα. Μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η κάμερα τούς ακολουθεί από πάρτι σε πάρτι, με φόντο μια μητρόπολη που αλλάζει ταυτότητα και μια νεότητα που αναζητά εναγωνίως την επόμενη συγκίνησή της. Νύχτες όπου ο χρόνος διαστέλλεται, έρωτες που κρατούν όσο ένα τσιγάρο και εξαιρετικό ηλεκτρονικό σάουντρακ.

    Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid

    Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid

    Μπορεί ο σκηνοθέτης του "Cashback", μιας από τις πιο ανανεωτικές ρομαντικές κομεντί της δεκαετίας, να σηκώσει το βάρος ενός δραματικού θρίλερ με θέμα το αληθινό σχέδιο δολοφονίας του Ραίνχαρντ Χάιντριχ, ενός διαβόητου Ναζί αξιωματικού; Η απάντηση δεν είναι απλώς καταφατική, αλλά μία καθηλωτική εμπειρία στην οποία ο Κίλιαν Μέρφι ("Peaky Blinders") καταθέτει για άλλη μια φορά δείγμα του σπάνιου ταλέντου του.

    Η Αποφοίτηση / Bacalaureat

    Η Αποφοίτηση / Bacalaureat

    Αριστη μαθήτρια πέφτει παρ' ολίγον θύμα βιασμού, μια ανάσα πριν από τις εξετάσεις που θα καθορίσουν αν θα γίνει δεκτή στο πανεπιστήμιο. Κόντρα στη θέλησή της και αγνοώντας τις συνέπειες, ο πατέρας της αναλαμβάνει να διασφαλίσει την εύνοια των εξεταστών. Ο επιφανέστερος εκπρόσωπος του νέου ρουμανικού σινεμά (Χρυσός Φοίνικας για το "4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες") καταβυθίζεται με εντυπωσιακή ωριμότητα στις γκρίζες ζώνες της ηθικής και του δικαίου. Βραβείο σκηνοθεσίας και υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.