Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Dheepan

4/10/2015,20:00,Ιντεάλ

ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ. Ο Χρυσός Φοίνικας του φετινού Φεστιβάλ Καννών είναι ένα εύφλεκτο δράμα πάνω στον αγώνα μιας τριμελούς οικογένειας μεταναστών από τη Σρι Λάνκα να χτίσουν τη ζωή τους σε ένα από τα πιο υποβαθμισμένα και επικίνδυνα προάστια του Παρισιού. Με αδιαπραγμάτευτο ρεαλισμό και ατσαλένιο νεύρο, ο Ζακ Οντιάρ μελετά το πιο επείγον κοινωνικό ζήτημα των καιρών μας και κορυφώνει τα πάντα σε ένα εκρηκτικό φινάλε.

Ο Ντιπάν, πρώην αντικαθεστωτικός στη Σρι Λάνκα, συμφωνεί με μια γυναίκα και ένα ανήλικο κορίτσι να παραστήσουν την οικογένεια και να περάσουν στην Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια. Η ψευτοφαμίλια φτάνει στη Γαλλία, βρίσκει κατάλυμα και δουλειά σε προάστιο του Παρισιού, αλλά, πάνω που ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα, έρχεται αντιμέτωπη με τη βία των τοπικών συμμοριών και εμπόρων ναρκωτικών.

Ο Χρυσός Φοίνικας των φετινών Καννών κατέληξε στα χέρια ενός από τους πιο ανήσυχους σκηνοθέτες του γαλλικού σινεμά και αναμφισβήτητα στο πιο επίκαιρο πολιτικοκοινωνικό φιλμ των ημερών μας. Κινηματογραφώντας με νεύρο και ρεαλιστική αμεσότητα, ο Οντιάρ αντλεί από το τρέχον μεταναστευτικό ζήτημα μια σπαραχτική ιστορία επιβίωσης και κλιμακώνει μαεστρικά το δράμα του σε ένα αξέχαστο φινάλε.

(Προβολή με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα)Dheepan - trailer από NyxtesPremieras  

Σκηνοθεσία / Director
Jacques Audiard
Σενάριο / Screenwriter
Noé Debré Thomas Bidegain Jacques Audiard
Φωτογραφία / DoP
Eponine Momenceau
Μουσική / Music
Nicolas Jaar
Μοντάζ / Editor
Juliette Welfling
Ηθοποιοί / Principal Cast
Antonythasan Jesuthasan, Kalieaswari Srinivasan
Claudine Vinasithamby ,Vincent Rottiers
Marc Zinga

Γαλλία / France
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
100'
Αγγλικά, Γαλλικά, Ταμίλ / English, French, Tamil    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-19 21:00:00