Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Fruitvale Station

Με μια εξαίρετη κεντρική ερμηνεία από τον 26χρονο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, το «Fruitvale Station» αντλεί αφορμή από το θλιβερό αυτό περιστατικό και γίνεται ένας συγκλονιστικός εορτασμός της ζωής.

Tα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 2009, ένας 22χρονος μαύρος άντρας έπεσε νεκρός από τη σφαίρα ενός οξύθυμου λευκού αστυνομικού, στην πλατφόρμα ενός σταθμού τρένων του Οκλαντ, στην διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας που οδήγησε σε μια σοκαριστική πράξη βίας.

Η ιστορία είναι αληθινή και ανακίνησε για ακόμη μια φορά το ζήτημα της συσσωρευμένης ρατσιστικής προκατάληψης που εξακολουθεί να ελλοχεύει στην (σκοτεινή) καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Με μια εξαίρετη κεντρική ερμηνεία από τον 26χρονο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, το «Fruitvale Station» αντλεί αφορμή από το θλιβερό αυτό περιστατικό και γίνεται ένας συγκλονιστικός εορτασμός της ζωής. Δυο βραβεία (κοινού και επιτροπής) στο Σάντανς, βραβείο του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» στις Κάννες. Λ.Κ.


fruitvale station - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Ryan Coogler

Σενάριο / Screenwriter: Ryan Coogler

Φωτογραφία / DoP: Rachel Morrison

Μουσική / Music: Ludwig Göransson

Μοντάζ / Editor: Claudia Castello, Michael P. Shawver

Ηθοποιοί / Principal Cast: Michael B. Jordan, Melonie Diaz Octavia Spencer, Kevin Durand Chad Michael Murray, Ahna O'Reilly .

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
85'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 22 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Όλα Χάθηκαν

  Όλα Χάθηκαν

  Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

  September

  September

  Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

  Illusion

  Illusion

  Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

  Luton

  Luton

  Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας 'κανονικής' ζωής.

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

  Η Λιμουζίνα

  Η Λιμουζίνα

  Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.