Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Gloria

Ένας γλυκόπικρος συνδυασμός χιούμορ και μελαγχολίας που αντικρίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία τις καθημερινές απογοητεύσεις της μέσης ηλικίας.

Η ανέλπιστη αυτή κινηματογραφική έκπληξη του Χιλιανού σκηνοθέτη Σεμπαστιάν Λελιό διηγείται την ιστορία μιας χωρισμένης μεσήλικα που αποφασίζει στα 58 της χρόνια να πάρει τη ζωή ξανά στα χέρια της και να αξιοποιήσει όσες δεύτερες ευκαιρίες της δίνονται στην πορεία, οδηγώντας σταδιακά τον εαυτό της στην ικανοποίηση μιας ήρεμης προσωπικής κάθαρσης.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένας γλυκόπικρος συνδυασμός χιούμορ και μελαγχολίας που αντικρίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία τις καθημερινές απογοητεύσεις της μέσης ηλικίας και ο οποίος συναντά μια πανέμορφη ηρωίδα στο πρόσωπο της έξοχης Πολίνα Γκαρσία - η οποία δικαιολογημένα βραβεύτηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου. Λ.Κ.


gloria - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Sebastián Lelio

Σενάριο / Screenwriter: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza

Φωτογραφία / DoP: Benjamín Echazarreta

Μοντάζ / Editor: Sebastián Lelio, Soledad Salfate

Ηθοποιοί / Principal Cast: Paulina García, Sergio Hernández, Diego Fontecilla, Fabiola Zamora

Χιλή, Ισπανία / Chile, Spain
2012
Εγχρωμο / Color
105'
Ισπανικά, Αγγλικά / Spanish, English

* Προβάλλεται στις 21 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Όλα Χάθηκαν

  Όλα Χάθηκαν

  Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

  September

  September

  Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

  Illusion

  Illusion

  Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

  Luton

  Luton

  Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας 'κανονικής' ζωής.

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

  Η Λιμουζίνα

  Η Λιμουζίνα

  Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.