Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Νύχτα του Κομήτη

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση με το μικρό sci-fi κομψοτέχνημα του Μπίρκιτ είναι ο τρόπος με τον οποίο αντλεί τον τρόμο, την υποβολή και την απορία όχι μέσα από τη χρήση εφέ αλλά από τη μεταχείριση έξυπνων ιδεών και ραδιούργων θεωριών. Μετατρέποντας το «Coherence» σε μια ταινία που κανείς αναμένεται να κουβαλά στο μυαλό του για καιρό.

Όπως τα καλύτερα επεισόδια της «Ζώνης του Λυκόφωτος» σκαρφίζονταν για το κοινό τους τις πιο απίθανες σεναριακές πλοκές, ενσωματώνοντάς τες σε αξέχαστες ιστορίες του φανταστικού και του παράδοξου, έτσι και ο Τζέιμς Γουόρντ Μπίρκιτ καταφέρνει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του να αναπαράγει κάτι από τη μαγεία της θρυλικής εκείνης τηλεοπτικής σειράς.

Η ταινία του τοποθετείται εξ ολοκλήρου στη διάρκεια μιας νύχτας όπου το πέρασμα ενός κομήτη από την ατμόσφαιρα της γης προμηνύει ανεξήγητα αστρολογικά φαινόμενα και φέρνει μια παρέα τριαντάχρονων φίλων αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο η γύρω της χωροχρονική πραγματικότητα να έχει διαταραχτεί για πάντα. Τις εκπλήξεις αυτού του γοητευτικού φιλμικού γρίφου είναι προτιμότερο καθένας θεατής να τις εξερευνήσει από μόνος του.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση με το μικρό sci-fi κομψοτέχνημα του Μπίρκιτ, ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντλεί τον τρόμο, την υποβολή και την απορία όχι μέσα από τη χρήση εφέ αλλά από τη μεταχείριση έξυπνων ιδεών και ραδιούργων θεωριών. Μετατρέποντας το «Coherence» σε μια ταινία που κανείς αναμένεται να κουβαλά στο μυαλό του για καιρό. Λ.Κ.


coherence / η νύχτα του κομήτη - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Coherence

Σκηνοθεσία / Director
James Ward Byrkit

Σενάριο / Screenwriter
James Ward Byrkit

Φωτογραφία / DoP
Nic Sadler, Arlene Muller

Μουσική / Music
Kristin Øhrn Dyrud

Μοντάζ / Editor
Lance Pereira

Ηθοποιοί / Principal Cast
Emily Foxler, Maury Sterling Nicholas Brendon, Lorene Scafaria
Elizabeth Gracen, Hugo Armstrong

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
DCP
89'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Όσα Κάνουμε στις Σκιές

    Όσα Κάνουμε στις Σκιές

    Μια βαμμένη στο αίμα, ξεκαρδιστική κωμωδία-έκπληξη με σοφιστικέ δόντια, που διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες παρωδίες τρόμου της εύκολης πλάκας και καταχειροκροτήθηκε στα Φεστιβάλ Σάντανς, Βερολίνου και Κάρλοβι Βάρι.

    Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο

    Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο

    Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Τόμι Βιρκόλα συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο «Χιόνι Που Βάφτηκε Κόκκινο», αναλαμβάνοντας να χαρίσει απλόχερα αιματοβαμμένη ψυχαγωγία στους φαν του είδους, σε ένα b movie-ορισμό της ένοχης απόλαυσης.

    Η Αμπέθαντη

    Η Αμπέθαντη

    Η πιο βιτριολική ζόμπι κωμωδία της χρονιάς βρίσκεται εδώ και εγγυάται με το αίμα της για τα πιο μακάβρια γέλια στη σκοτεινή αίθουσα!

    Σου 'ρχεται

    Σου 'ρχεται

    Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, μακριά από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει, μακριά από τους δικούς της που την κοιτούν παραξενεμένοι. Ο πανικός της τη φέρνει ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, πριν το πτώμα της βρεθεί παραμορφωμένο.