Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Τόμι Βιρκόλα συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο «Χιόνι Που Βάφτηκε Κόκκινο», αναλαμβάνοντας να χαρίσει απλόχερα αιματοβαμμένη ψυχαγωγία στους φαν του είδους, σε ένα b movie-ορισμό της ένοχης απόλαυσης.

Η περίπτωση του Μάρτιν χρήζει της προσοχής μας. Μέσα σε μια μέρα έχει σκοτώσει κατά λάθος τη φίλη του με τσεκούρι, έχει ξεριζώσει το ίδιο του το χέρι με αλυσοπρίονο και έχει παρακολουθήσει ένα τάγμα από ναζί ζόμπι να ξεκοιλιάζει τους καλύτερους φίλους του.

Την επόμενη μέρα, το χιόνι ξαναβάφεται κόκκινο, καθώς οι απέθαντοι στρατιώτες του Χίτλερ αποφασίζουν να επιτεθούν σε μια κοντινή νορβηγική πόλη. Μια παρέα σπασικλάκια από την Αμερική που ειδικεύονται στην εξολόθρευση ζόμπι καταφθάνει στη Νορβηγία για να τον βοηθήσει, αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι δυνάμεις των ναζί παραμένουν υπεράριθμες.

Ετσι, το μόνο που μένει στον Μάρτιν είναι να επισκεφθεί το κοντινό νεκροταφείο πεσόντων του Κόκκινου Στρατού και να προσπαθήσει να τους φέρει πίσω στη ζωή για μια τελευταία μάχη.

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Τόμι Βιρκόλα συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο «Χιόνι Που Βάφτηκε Κόκκινο», αναλαμβάνοντας να χαρίσει απλόχερα αιματοβαμμένη ψυχαγωγία στους φαν του είδους, σε ένα b movie-ορισμό της ένοχης απόλαυσης. Κ.Θ.


dead snow: red vs dead / το χιόνι ξαναβάφτηκε... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Død Snø 2

Σκηνοθεσία / Director
Tommy Wirkola

Σενάριο / Screenwriter
Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen Vear Hoel

Φωτογραφία / DoP
Matthew Weston

Μουσική / Music
Christian Wilbe

Μοντάζ / Editors
Martin Stoltz

Ηθοποιοί / Principal Cast
Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen Martin Starr, Ørjan Gamst
Ingrid Haas, Jocelyn DeBoer Νορβηγία,

Ισλανδία / Norway, Iceland
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
100'
Νορβηγικά / Norwegian



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Όσα Κάνουμε στις Σκιές

    Όσα Κάνουμε στις Σκιές

    Μια βαμμένη στο αίμα, ξεκαρδιστική κωμωδία-έκπληξη με σοφιστικέ δόντια, που διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες παρωδίες τρόμου της εύκολης πλάκας και καταχειροκροτήθηκε στα Φεστιβάλ Σάντανς, Βερολίνου και Κάρλοβι Βάρι.

    Η Αμπέθαντη

    Η Αμπέθαντη

    Η πιο βιτριολική ζόμπι κωμωδία της χρονιάς βρίσκεται εδώ και εγγυάται με το αίμα της για τα πιο μακάβρια γέλια στη σκοτεινή αίθουσα!

    Η Νύχτα του Κομήτη

    Η Νύχτα του Κομήτη

    Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση με το μικρό sci-fi κομψοτέχνημα του Μπίρκιτ είναι ο τρόπος με τον οποίο αντλεί τον τρόμο, την υποβολή και την απορία όχι μέσα από τη χρήση εφέ αλλά από τη μεταχείριση έξυπνων ιδεών και ραδιούργων θεωριών. Μετατρέποντας το 'Coherence' σε μια ταινία που κανείς αναμένεται να κουβαλά στο μυαλό του για καιρό.

    Σου 'ρχεται

    Σου 'ρχεται

    Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, μακριά από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει, μακριά από τους δικούς της που την κοιτούν παραξενεμένοι. Ο πανικός της τη φέρνει ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, πριν το πτώμα της βρεθεί παραμορφωμένο.