Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Δ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

27/9/2015,17:30,ODEON Οπερα 1

Διάρκεια: 101'

Fikon / Fig
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Nicolas Kolovos

Η τελευταία επιθυμία της Ελένης, λίγο πριν πεθάνει, είναι ένα σύκο. Ο Κώστας πάει σε μια συκιά και στην προσπάθειά του να κόψει το σύκο πέφτει και σπάει το πόδι του. Ο χρόνος είναι λίγος και ο Κώστας γέρος. Με το σύκο στο χέρι περνά δύσκολες στιγμές μέσα στην απρόβλεπτα σκληρή φύση ώσπου να γυρίσει σπίτι και να εκπληρώσει την τελευταία ευχή της αγαπημένης συζύγου του.

Latent / Latent
Διάρκεια / Duration: 12’ Σκηνοθεσία / Director: Lefteris Parasyris

Μία νύχτα στη ζωή του Φίλιπ Μπερν, ενός φωτογράφου με έδρα το Λονδίνο. Ο Φίλιπ βρίσκει το επόμενο φωτογραφικό θέμα του στο πρόσωπο μιας μυστηριώδους γυναίκας που τον οδηγεί μέσα σε άδειους δρόμους και απομακρυσμένα σοκάκια. Καθώς τα γεγονότα ξετυλίγονται, οι αισθήσεις του περιπλανιώνται στους σκοτεινούς χώρους του μυαλού του και θα ανακαλύψει μία πλευρά για τον εαυτό του που δεν ήξερε ότι είχε.

Pacino's Way / Pacino's Way
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Haris Pantelidakis

Ο Μάικ και ο Τζίμυ καταστρώνουν σχέδιο για την απαγωγή ενός ψυχιάτρου ο οποίος χρωστάει λεφτά στο αφεντικό τους. Για να μην τους υποψιαστούν κλείνουν ραντεβού μαζί του. Η συνεδρία παίρνει διαφορετική τροπή από ότι είχαν σχεδιάσει και η σχέση των δύο φίλων δοκιμάζεται.

Μπούμερανγκ / Boomerang
Διάρκεια / Duration: 6’ Σκηνοθεσία / Director: Christos Nicolaou

Ο Αντρέας αντί διαζυγίου, ψάχνει εναλλακτική λύση να αποδεσμευτεί από τη γυναίκα του. Εισβάλλει στη ζωή του ο Φοίβος, προτείνοντας του τη φαινομενικά ιδανική λύση που σύντομα όμως γυρίζει μπούμερανγκ για τον Αντρέα.

Joanna / Joanna
Διάρκεια / Duration: 9’ Σκηνοθεσία / Director: Panagiotis Fafoutis

Η Joanna κατεβαίνει κάθε μέρα στο λιμάνι για να βρει την αγάπη. Εμπνευσμένη από έναν αστικό μύθο, η ιστορία μίας γυναίκας θα μπορούσε να είναι το παραμύθι μίας χώρας.

Εκδυσις / Ecdysis
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Faidra Tsolina

Η «Έκδυσις» είναι το σουρρεαλιστικό ταξίδι ενός αναποφάσιστου μυαλού. Όταν το αυτοκίνητό του χαλάει, ένας συμβατικός άνδρας ακκαθόριστης ηλικίας βρίσκεται μόνος σε μια στάση λεωφορείου στη μέση του πουθενά. Σύντομα θα συναντήσει ένα παράξενο κορίτσι με το όνομα Dog και μετά από μια μυστηριώδη συζήτηση σε έναν κοντινό τηλεφωνικό θάλαμο, αποφασίζει να πάρει το δικό του δρόμο μακριά από το παρελθόν του. Με μία λευκή πέτρα για οδηγό του, θα φτάσει σε μία ερημική παραλία που θα αποτελέσει το σημείο επανεκίννησης του...

Νταχάου / Dahau
Διάρκεια / Duration: 25’ Σκηνοθεσία / Director: Yiorgos Kafetzopoulos

1944. Κατεχόμενη Ελλάδα. Σε ένα μικρό Ελληνικό χωριό, ο Τάκης και ο Μάκης, δύο φίλοι, συνεργάζονται με τους Ναζί, προδίδοντας, σκοτώνοντας και βιάζοντας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους δόση μορφίνης. Η ξαφνική υποχώρηση των Ναζί όμως φέρνει απρόσμενες αλλαγές στις ζωές των δύο ηρώων. Η ιστορία δύο νέων μέσα από παραισθήσεις, αυταπάτες και θαμμένα όνειρα. Ένα κωμικοτραγικό παραμύθι για την Ελληνική παράνοια και το τέρας που κρύβουμε μέσα μας.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 09:30:06    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ