Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

The Congress

Mία μείξη πραγματικής δράσης και παραισθησιογόνου animation, όπου το μέλλον σπάει το φράγμα και της πιο αχαλίνωτης φαντασίας. Ταινία έναρξης του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Υποδυόμενη τον εαυτό της, η Ρόμπιν Ράιτ είναι μια μεσήλικη ηθοποιός που βλέπει την καριέρα της να παρακμάζει, ενώ πρέπει να ασχοληθεί και με τα προβλήματα υγείας του γιου της. Τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια δελεαστική όσο και εφιαλτική πρόταση: να πουλήσει για 20 χρόνια το σύνολο της εικόνας και της φωνής της στο κινηματογραφικό στούντιο Miramount, χωρίς να έχει κανέναν έλεγχο για τις ταινίες στις οποίες θα συμμετέχει η τρισδιάστατη, αγέραστη ψηφιακή φιγούρα της. Η Ρόμπιν θα διστάσει αλλά θα υπογράψει το συμβόλαιο, όταν όμως η ισχύς του λήξει τίποτα στον κόσμο και στη βιομηχανία του θεάματος δεν θα είναι πια όπως το γνωρίζαμε.

Οσα ακολουθούν δύσκολα περιγράφονται σε λίγες γραμμές, αφού ο Φόλμαν (διασκευάζοντας ελεύθερα ένα μυθιστόρημα του διάσημου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Στάνισλαβ Λεμ) μας πείθει αβίαστα να βουτήξουμε σε μία μείξη πραγματικής δράσης και παραισθησιογόνου animation, όπου το μέλλον σπάει το φράγμα και της πιο αχαλίνωτης φαντασίας. Ταινία έναρξης του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Κ.Σ.


the congress - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Ari Folman

Σενάριο / Screenwriter: Ari Folman

Φωτογραφία / DoP: Michal Englert

Μουσική / Music: Max Richter

Μοντάζ / Editor: Nili Feller

Ηθοποιοί / Principal Cast: Robin Wright, Harvey Keitel, Paul Giamatti, Kodi Smit-McPhee, Danny Huston, Jon Hamm

Ισραήλ, Γερμανία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Βέλγιο / Israel, Germany, Poland, Luxembourg, France, Belgium
2013
Εγχρωμο / Color
122'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 24 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Άρι Φόλμαν: Αναμνήσεις από το Μέλλον

  Άρι Φόλμαν: Αναμνήσεις από το Μέλλον

  Βαλς με τον Μπασίρ

  Βαλς με τον Μπασίρ

  Απόλυτα προσωπικό όσο και πολιτικό, και την ίδια στιγμή αρκετά τολμηρό ώστε να καταργεί τα όρια μεταξύ ντοκιμαντέρ και ονειρικού animation, το 'Βαλς με τον Μπασίρ' υπήρξε ένας αδιαμφισβήτητος θρίαμβος.

  Συνέβη στο Ισραήλ

  Συνέβη στο Ισραήλ

  Πατώντας σε μια τρελή σεναριακή συνθήκη, ο Αρι Φόλμαν μπαίνει για άλλη μία φορά στα χωράφια του παραλόγου και ακολουθεί το ασυνήθιστο γκρουπ των χαρακτήρων του με κυνικό χιούμορ, ποπ πινελιές αλά Ταραντίνο, αλλά και ένα ύφος που συχνά γίνεται πικρά δραματικό.

  Αγία Κλάρα

  Αγία Κλάρα

  Η Κλάρα έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον και μαζί με αυτό και τις ερωτήσεις των διαγωνισμάτων, τις οποίες μοιράζεται με τους συμμαθητές της από καθαρή ανιδιοτέλεια. Τι θα γίνει όμως όταν η Κλάρα ερωτευτεί;

  Αναπαυτικά Μουδιασμένοι

  Αναπαυτικά Μουδιασμένοι

  Ο Φόλμαν συλλαμβάνει ατομικές ιστορίες, εστιάζει την κάμερα στα πρόσωπα ετερόκλητων ανθρώπων που μοιράζονται τις εμπειρίες τους, οσμίζεται το φόβο ενώ βολτάρει στους ερημικούς νυχτερινούς δρόμους της πόλης και καταγράφει στιγμιότυπα ζωής άλλοτε με σοβαρότητα, άλλοτε με χιούμορ, πάντοτε όμως με κατανόηση.