Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Μεταμόρφωση: Πίσω από την Οθόνη

Ο Τομ Γκρέγκορ ήταν πάντα ο καλός γιος και αδερφός. Ξαφνικά, μια μυστηριώδης αρρώστια τον αποτρέπει από το να πηγαίνει στη δουλειά και να συντηρεί την οικογένειά του. Οι γονείς του αδυνατούν να βρουν απασχόληση και ο Τομ με πόνο βλέπει την αδερφή του να καταφεύγει στην πορνεία για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, ενώ ακόμη και μετά την απόλυσή του, ο ίδιος συνεχίζει να δέχεται τις επιπλήξεις του τυραννικού αφεντικού του. Θα μπορέσει ποτέ ο νεαρός να ξεπεράσει την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί ή βρίσκεται ήδη σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή; Ο Αμερικάνος Νόριθ Σοθ, στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, κρατάει τα βασικά στοιχεία της νουβέλας του Φραντς Κάφκα «Η Μεταμόρφωση» και πλασάρει μία μοντέρνα μεταφορά της ιστορίας με πειραματική κινηματογράφηση, αφαιρετική δομή, και εθιστική αβάν γκαρντ αισθητική.


Metamorphosis: Beyond the Screen Door by NyxtesPremieras

Εναλλακτικός Τίτλος: Metamorphosis: Beyond the Screen Door

Σκηνοθεσία: Norith Soth

Σενάριο: Norith Soth

Φωτογραφία: Ron Chapman

Μουσική: Michael Gonzales

Μοντάζ: Halldor Enard

Ηθοποιοί: Ricardo Chacon, Jeannie Franzblau, Jim Hendren, Jill Gray, Dick Valentine, Klara Ganda, Ian Warwick

Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ

Έτος Παραγωγής: 1994

Διάρκεια: 60'

Γλώσσα: Αγγλικά  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2011-09-06 12:10:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αφιέρωμα Kafka Zone

  Αφιέρωμα Kafka Zone

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους

  Ένας άνδρας βρίσκεται μόνος σε ένα γραφείο. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα τηλέφωνο – το μόνο μέσο που τον συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο. Ξαφνικά δέχεται μία κλήση και βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο ανατριχιαστική επιλογή της ζωής του.

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους (Animation)

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους (Animation)

  Εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα, η Λίλκβιστ τοποθετεί την ιστορία σε ένα κατεστραμμένο από τον πόλεμο Σαράγιεβο και βασίζεται στις αφηγήσεις των προσφύγων, για να κερδίσει την Αργυρή Αρκτο μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

  Η Δίκη

  Η Δίκη

  Ταξικές Σχέσεις

  Ταξικές Σχέσεις