Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ταξικές Σχέσεις

Ένας νεαρός αστός αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του μετά από ένα τρομερό σκάνδαλο. Τελικά δέχεται την πρόσκληση ενός θείου του και μεταναστεύει στην Αμερική, όπου αρχίζει και κάνει διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Προσπαθεί να συνηθίσει την καινούργια του ζωή αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει τις αναμνήσεις του από την Ευρώπη και τη μεγαλοαστική του ανατροφή, που δεν τον έχει προετοιμάσει να αντέχει τις αναγκαστικές για τα προς το ζην χειρωνακτικές εργασίες. Το φοβερό δίδυμο του γαλλικού σινεμά Ντανιέλ Ουγιέ και Ζαν-Μαρί Στρομπ γυρίζουν στα 1984 την μεταφορά του μυθιστορήματος που ο Κάφκα δεν τελείωσε ποτέ, την «Αμερική». Με το αυστηρό αλλά ταυτόχρονα διεγερτικό κινηματογραφικό τους στυλ δίνουν έμφαση στη σχέση αυθεντικού κειμένου και κινηματογράφου, χρησιμοποιούν τη γερμανική γλώσσα και παραδίδουν ένα φιλμ άγριας ομορφιάς που κέρδισε την Εύφημο Μνεία της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Εναλλακτικοί Τίτλοι: Class Relations / Klassenverhältnisse

Σκηνοθεσία: Danièle Huillet, Jean-Marie Straub

Σενάριο: Danièle Huillet, Jean-Marie Straub

Φωτογραφία: Caroline Champetier, William Lubtchansky, Christophe Pollock

Μοντάζ: Danièle Huillet, Jean-Marie Straub

Ηθοποιοί: Christian Heinisch, Nazzareno Bianconi, Mario Adorf

Χώρα Παραγωγής: Δυτ. Γερμανία, Γαλλία

Έτος Παραγωγής: 1984

Διάρκεια: 127'

Γλώσσα: Γερμανικά  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2011-09-06 12:10:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αφιέρωμα Kafka Zone

  Αφιέρωμα Kafka Zone

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους

  Ένας άνδρας βρίσκεται μόνος σε ένα γραφείο. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα τηλέφωνο – το μόνο μέσο που τον συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο. Ξαφνικά δέχεται μία κλήση και βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο ανατριχιαστική επιλογή της ζωής του.

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους (Animation)

  Kafka Zone - Μικρού Μήκους (Animation)

  Εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα, η Λίλκβιστ τοποθετεί την ιστορία σε ένα κατεστραμμένο από τον πόλεμο Σαράγιεβο και βασίζεται στις αφηγήσεις των προσφύγων, για να κερδίσει την Αργυρή Αρκτο μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

  Η Δίκη

  Η Δίκη

  Μεταμόρφωση: Πίσω από την Οθόνη

  Μεταμόρφωση: Πίσω από την Οθόνη