Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Α’

Διάρκεια: 79'


Το Πέταγμα του Πιγκουίνου / The Penguin's Flight
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Stella Serefoglou

Η Έλλη περνά τις καλοκαιρινές της διακοπές, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ οι γονείς της βρίσκονται σε διάσταση. Μοναδική της συντροφιά, η γάτα τους, Μόλλυ. Όταν η γάτα εξαφανίζεται, ξεκινά μια περιπλάνηση ψάχνοντας να βρει τον τελευταίο συνδετικό κρίκο με την οικογένειά της.

Ο Ήλιος Ενέχυρο / Pledging The Sun
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Chrisanthos Margonis

Ένας μεσήλικας στην επαρχία, είναι εγκλωβισμένος σε ένα άπιαστο επιχειρηματικό σχέδιο, χάνοντας σταδιακά την επαφή του με τους ανθρώπους . Ένα πανηγύρι θα γίνει  η αφορμή να συνειδητοποιήσει ότι ίσως δεν είναι αργά να συνδεθεί ξανά με την πραγματικότητα.

Το Καπρί / The Boar
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 21’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Konstantinos Tsiodoulos

Ο Φώτης επιστρέφει σε ορεινό χωριό της Ηπείρου για το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα του. Συγκρούεται με τους χωριανούς, τον τόπο και τις ρίζες του ώσπου να ανακαλύψει ότι βρίσκεται πιο κοντά στον πατέρα του από όσο νόμιζε. 

Ρόκι / Roki
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 23’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexandros Vozinidis

Δύο αδέρφια, ο Μπάμπης και ο Στέφανος, απολύονται από το λιγνιτωρυχείο που δούλευαν. Κατά λάθος ανακαλύπτουν έναν παλιό χάρτη θησαυρού. Απεγνωσμένοι καθώς είναι αποφασίζουν να ψάξουν για τον θησαυρό.        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό