Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελεύθερη Κατάδυση / Love Knot

Η επιστροφή του Λευτέρη στο νησί φουντώνει το εφηβικό πάθος του για την παντρεμένη Όλγα, την ώρα που μια νεοφερμένη νεαρή αρχίζει να τον διεκδικεί. Καραμπέτη, Συσσοβίτης και Χριστοδουλίδου συνθέτουν ένα πυρωμένο ερωτικό τρίγωνο του ελληνικού σινεμά, που καταδύεται σαν μοντέρνα τραγωδία στα μυστικά ξεχασμένων ναυαγίων. Παρουσία συντελεστών.


ΕΛΛΑΔΑ | 1995 | ΕΓΧΡΩΜΟ | 35MM | 120' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η επιστροφή του Λευτέρη στο νησί όπου μεγάλωσε, προκειμένου να ηγηθεί των ερευνών για τον εντοπισμό ενός θρυλικού ναυαγίου, αναζωπυρώνει το εφηβικό πάθος που μοιράζεται με την Όλγα, μια παντρεμένη φαρμακοποιό. Ένα μυστικό ωστόσο συνεχίζει να ρίχνει βαριά σκιά στον έρωτά τους, την ώρα που η Βίκυ, μια γοητευτική νεαρή που μόλις αποφυλακίστηκε, διεκδικεί τον Λευτέρη.

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος υπογράφει μία από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες του ελληνικού σινεμά, την οποία πυρώνει κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Αιγαίου, πριν τη βυθίσει στο βαθύ γαλάζιο μιας θάλασσας που ξέρει να φυλά ναυάγια του χθες και του σήμερα. Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αλέκος Συσσοβίτης και Βαλέρια Χριστοδουλίδου καταδύονται με ελάχιστο οξυγόνο σε ένα θνησιγενές πάθος που αναπτύσσεται με όρους σύγχρονης τραγωδίας, ντυμένο αρμοστά με μοντέρνα ενορχήστρωση μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι. Ν.Σ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Manina Zouboulaki, Lia Vitali, Vasilis Alexakis, Giorgos Panousopoulos, Despina Tomazani
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Dionysis Kitsikis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Manos Hatzidakis
ΜΟΝΤΑΖ: Yannis Tsitsopoulos
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Karyofyllia Karabeti, Valeria& Christodoulidou, Alekos Sissovitis, Ilias Logothetis, Beata Asimakopoulou, Kleon Gregoriadis,Antonis Antoniou



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο