Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει / In This Land Nobody Knew How To Cry

Χωρίς δρόμους, χωρίς λεφτά, χωρίς τράπεζες! Το Αρμενάκι είναι αναμφίβολα ένας αιγαιοπελαγίτικος παράδεισος θυμόσοφων, ερωτοτροπούντων, γλεντζέδων, που θα ξελογιάσει έναν Γάλλο ευρωβουλευτή και μια Ελληνίδα οικονομολόγο. Ο Πανουσόπουλος επιστρέφει με μια κωμωδία γεμάτη καλοκαίρι, υγιή τρέλα, έρωτα και πάθος για τη ζωή. 


ΕΛΛΑΔΑ, ΓΑΛΛΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 90' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές αρχές των κατοίκων του. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκα- λο και την πληθωρική χήρα, θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.

Με τίτλο βγαλμένο από τους στίχους του Άκη Πάνου, ο Έλληνας δημιουργός που έχει αιχμαλωτίσει με τον φακό του το διονυσιακό ελληνικό καλοκαίρι επιστρέφει με μία ηλιό- λουστη, θυμοσοφική κωμωδία, ποτισμένη από την αλμύρα ενός επινοημένου αιγαιοπελαγίτικου νησιού όπου κανείς δεν ήξερε να κλαίει, μόνο να φιλοσοφεί, να γλεντά και να ερωτεύεται παθιασμένα την ίδια τη ζωή.

Καθολικά προσβάσιμη με Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης [AD: Audio Description] και με Υπότιτλους για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες [SDH - Subtitles for the Deaf and hard of Hearing].
Επιμέλεια και πιστοποίηση προσβασιμότητας:
Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών - DisArtMove
Στην παρουσίαση της ταινίας, όπου θα παρευρίσκονται οι συντελεστές, θα υπάρχει ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Giorgos Panousopoulos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Christos Karamanis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Vangelis Fampas
ΜΟΝΤΑΖ: Nikos Vavouris
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Margarita Panousopoulou, Babis Xatzidakis, Foteini Tsakiri, Yannis Hatziyannis, Valeria
Christodoulidou, Stavros Mermigis, Serge Requet-Barville



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο