Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Tαξείδι του Μέλιτος / Honeymoon

Ζευγάρι συνταξιούχων έρχεται για εικοστή χρονιά να κάνει διακοπές στη λουτρόπολη του Καϊάφα, επαναλαμβάνοντας την ίδια ρουτίνα και συναντώντας ξανά παλιούς φίλους. Μόνο που το φετινό καλοκαίρι θα ξυπνήσει δυνατά πάθη στους ηλικιωμένους παραθεριστές. Το πέρασμα του χρόνου, η απατηλή νιότη, η ζωοποιός ερωτική επιθυμία, η βεβαιότητα του θανάτου, σε ένα από τα ωραιότερα ντεμπούτα του ελληνικού σινεμά, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Παρουσία Συντελεστών.


ΕΛΛΑΔΑ | 1979 | ΕΓΧΡΩΜΟ και ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ | 35MM | 112' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Λέων και η Ζαχαρούλα έρχονται για εικοστή χρονιά να κάνουν διακοπές στη λουτρόπολη του Καϊάφα. Εκείνος, μόλις συνταξιοδοτημένος, συνειδητοποιεί ότι το μέλλον του διαγράφεται πλέον ζοφερό. Για εκείνη, ένα ακόμη καλοκαίρι στο θέρετρο σημαίνει την επανάληψη της ίδιας χαριτωμένης ρουτίνας, πλάι σε γνωστούς και φίλους. Μόνο που το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο...

Από τα ωραιότερα ντεμπούτα του ελληνικού σινεμά, η ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου συστήνει έναν ήδη ολοκληρωμένο δημιουργό, με εξαιρετική γνώση των τεχνικών του μέσων, της κινηματογραφικής γλώσσας, της διεύθυνσης -ενός συγκινητικού θιάσου βετεράνων- ηθοποιών. Όλα υπηρετούν μια κωμικοτραγική ελεγεία για τη μοναξιά, το πέρασμα του χρόνου, την απατηλή σαγήνη της νιότης, τη ζωοποιό ισχύ της ερωτικής επιθυμίας και τον θάνατο ως μοναδική βεβαιότητα, την οποία ντύνει μουσικά ο Μάνος Χατζιδάκις. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Giorgos Panousopoulos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Andreas Bellis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Manos Hatzidakis
ΜΟΝΤΑΖ: Yanna Spyropoulou
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Stavros Xenidis, Betty Livanou, Aleka Paizi, Lazaros Andreou, Dora Volanaki, Marika Nezer, Koulis Stoligas



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο