Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Τεστοστερόνη / Testosterone

Σε ένα διάλειμμα από τη θητεία του, ένας ναύτης καταλήγει σε ένα μυστηριωδώς έρημο από άντρες νησί και σύντομα συνειδητοποιεί ότι οι θηλυκές υπάρξεις της περιοχής, ανεξαρτήτου ηλικίας, σκοπεύουν να τον ξεζουμίσουν σεξουαλικά. Η απόλυτη αντρική φαντασίωση μετατρέπεται σε εφιάλτη και ο Γιώργος Πανουσόπουλος διασκεδάζει αφάνταστα με ένα τολμηρό και φελινικών εμπνεύσεων ερωτικό παιχνίδι αντιστροφής των ρόλων. 


ΕΛΛΑΔΑ | 2004 | ΕΓΧΡΩΜΟ | Ψηφιακό Αρχείο | 92' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

«Τεστοστερόνη. Κάνει τα αγόρια άντρες». Τάδε έφη Ρούλα, αδερφή του Πέτρου που μόλις έχει φτάσει στο νησί, αδειούχος από το Ναυτικό. Σε αυτόν τον αποκομμένο τόπο, όπου άντρας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οι γυναίκες φαίνονται να έχουν μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό τους: να πάνε με τον Πέτρο. Βέβαια αν ο νεαρός ναύτης είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στον σεξουαλικό τους οίστρο, είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος χρησιμοποιεί το σενάριο του Αύγουστου Κορτώ για να στήσει ανατρεπτικά παιχνίδια πιπεράτου σουρεαλισμού με αυτό που στο ανδρικό συλλογικό ασυνείδητο φιγουράρει ως η απόλυτη φαντασίωση. Το αποτέλεσμα είναι μια ενδιαφέρουσα σύμπλεξη μαύρης κωμωδίας κι ερωτικού θρίλερ, περιβαλλόμενων από αιγαιοπελαγίτικο φολκλόρ, τον αρχετυπικό μύθο των Σειρήνων και μια σαρ- δόνια εκδοχή του «πρόσεχε τι εύχεσαι». Ν.Σ.

Υπότιτλοι για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες [SDH - Subtitles for the Deaf and hard of Hearing].
Επιμέλεια και πιστοποίηση προσβασιμότητας:
Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών - DisArtMove
Στην παρουσίαση της ταινίας, όπου θα παρευρίσκονται οι συντελεστές, θα υπάρχει ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Avgoustos Korto, Giorgos Panousopoulos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Giorgos Panousopoulos, Simos Sarketzis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Avgoustos Korto
ΜΟΝΤΑΖ: Panos Daoultzis
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Dimitris Liakopoulos, Ketty Papanika, Betty Livanou, Natalia Dragoumi, Dimitra Matsouka, Evangelia Adreadaki, Tatiana Papamoschou



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο