Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Γ’

Διάρκεια: 66'


Tangles and Knots
Διάρκεια / Duration: 17’ Σκηνοθεσία / Director: Renée Marie Petropoulos

Ο ξεχωριστός, στενός δεσμός μεταξύ μιας νέας, όμορφης μητέρας και της αδέξιας έφηβης κόρης της απειλείται, όταν η μητέρα αποφασίζει να οργανώσει ένα πάρτι για να εντυπωσιάσει τους νέους, δημοφιλείς φίλους της κόρης της.

Pharmakos
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Laura Vandewynckel

Ένα σιωπηλό ζευγάρι, αποβιβάζεται σε ένα ελληνικό νησί, όπου θα αναβιώσει τον Φαρμακό, ένα αρχαίο τελετουργικό κατά το οποίο κακόμοιροι άνθρωποι επιλέγονταν για να θυσιαστούν με την ελπίδα να εξαγνιστεί η υπόλοιπη κοινότητα.

Το Δάσος / The Forest
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Lia Tsalta

Σε έναν κόσμο χωρίς φύση, υπάρχει ένα τουριστικό θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μία Ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ Τουριστών στην λιγοστή εναπομείνασα βιοποικιλότητα που εκτίθεται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά.    

The Liaison (Εκτός Διαγωνιστικού)
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Panos Kostouros

Από τότε που την απήγαγε ο Άδης, η Κόρη, πλέον γυναίκα του και Βασίλισσα, είναι αναγκασμένη να μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στον Πάνω και τον Κάτω Κόσμο. Ο Άδης στέλνει να τη φέρουν πίσω όταν φεύγει το Καλοκαίρι και έρχεται ο Χειμώνας… Ο Χειμώνας έφτασε.        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό