Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μόνο Θρας / Murder in the First Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal

19/09/19, 22:00, ODEON OPERA 1
21/09/19, 19:00, ODEON OPERA 2

Metallica, Slayer, Megadeth, Exodus, Testament, Possessed, Death Angel είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που παρελαύνουν σε ένα φιλμ το οποίο βουτάει στο παρελθόν και τη γέννηση μιας σκηνής που σημάδεψε όσο ελάχιστες τον σκληρό ήχο. Από τα φανζίν και την ανταλλαγή κασετών μέχρι τις επεισοδιακές συναυλίες, τον αναβρασμό των 80s και την παγκόσμια καταξίωση, αυτό είναι το απόλυτο ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Bay Area thrash metal. Παρουσία του σκηνοθέτη


ΗΠΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 92΄ | ΑΓΓΛΙΚΑ

Πώς περιγράφεις το ξαναδιάβασμα του heavy metal των Maiden, των Priest και των πιονέρων προκατόχων (Purple, Zeppelin, Sabbath) από εκείνο το μαγικό συναπάντημα της Δυτικής Ακτής στις αρχές του ’80; Δεν το περιγράφεις, οι συμπαγέστεροι λάτρεις «ποπ» μουσικής, οι metal heads, ξέρουν καλύτερα. Και καθώς τούτο το ντοκιμαντέρ θα μιλήσει για τις απαρχές των μεγάλιθων του οικοδομήματος (Metallica, Exodus, Slayer, Megadeth) και όσων ακολούθησαν (Anthrax, Machine Head, Suicidal Tendencies, Possessed, κατάλαβες), εν μέσω εκκωφαντικών ντεσιμπέλ, ραγδαίας ταχύτητας και κάμποσης trademark οργής επί παντός επιστητού, μνημεία των πρώτων ημερών θα παρελαύνουν.

Κερκ Χάμετ προεξάρχοντος, θα περάσουν απ’ τον φακό (σχεδόν) όλα τα καλά, ακατάβλητα, παιδιά μιλώντας με απτόητη παιδική έξαψη και έντιμη metal πειθώ, για εκείνες τις παλιές καλές μέρες που τους έγραψαν τη ζωή. Πάνω απ’ όλα, ένα σπιντάτο ντοκιμαντέρ για την thrash γνησιότητα και την κατακλυσμική ορμή να αγαπάς το τοτέμ της μουσικής σου. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Adam Dubin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eli Adler
ΜΟΝΤΑΖ: Sean Fuller

ΑΝΤΑΜ ΝΤΑΜΠΙΝ
Απόφοιτος του τμήματος κινηματογράφου του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο 56χρονος έχει στην φαρέτρα του βραβευμένα κλιπ των Beastie Boys, το ντοκιμαντέρ «A Year And A Half In The Life Of Metallica Parts 1 & 2», σειρά κωμωδιών μικρού μήκους, ενώ βρίσκεται σε γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον.
.
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Murder in the First Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal


        ONLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσική & Φιλμ