Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Music for Ordinary Life Machines

26/09/19, 19:45, ODEON OPERA 1

Από τους Χωρίς Περιδέραιο και τους Αντί, μέχρι τους Human Puppets και τους Regressverbot. Από τους In Trance 95 και τους Alive She Died, μέχρι τους Selofan και τον Doric. Ένα ταξίδι από το ‘80 μέχρι το σήμερα της ελληνικής Minimal Synth και synthpunk σκηνής. Μια ταινία για τα παιδιά που αγάπησαν τα σινθεσάιζερς. Παρουσία συντελεστών


ΕΛΛΑΔΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 112΄ | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Από τους Χωρίς Περιδέραιο & τους Αντί, μέχρι τους Human Puppets & τους Regressverbot. Aπό τους In Trance 95 & τους Alive She Died, μέχρι τους Selofan & τον Doric. Mε αφετηρία τα underground ‘80s στην Ελλάδα, όταν το new wave και το punk εκφραζόταν με synthesizers, το MFOLM σκιαγραφεί μια μουσική υποκουλτούρα στην Ελλάδα που άφησε ανεξίτιλα την σφραγίδα της στις καρδιές όσων ερωτεύτηκαν τον ήχο των «μηχανών».

Μια συνοπτική καταγραφή της Minimal Synth & Synthpunk σκηνής στην Ελλάδα από το '80 έως σήμερα, με πρωταγωνιστές τα συνθεσάιζερς, τα ρυθμοκούτια & τα παιδιά που τα αγάπησαν. Συμμετέχουν: Aντί, Οδός 55, Χωρίς Περιδέραιο, Alexandros, Alive She Died, Blakaut, Convex Model, Doric, Exetix, Human Puppets, IT95, Not Only Bones, Paradox Obscur, Plexiglas, Regressverbot, Selofan, Tango Mangalore, κ.α.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nikos Chantzis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Chantzis
ΜΟΝΤΑΖ: Nikos Chantzis

ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΤΖΗΣ
Αποφοίτησε από το τμήμα Εικονοληψίας του ΙΕΚ Κηφισιάς. Έχει εργαστεί ως βιντεογράφος σε festivals οπως το Rockwave & Outview, φτιάχνωντας aftermovie clips. Επιπλέον ασχολείται με την δημιουργία video clips για dark wave ελληνικές μπαντες. Το «MFOLM» είναι το πρώτο του ντοκιμαντέρ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Music for Ordinary Life Machines


        ONLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσική & Φιλμ