Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

MANO NEGRA: ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΖΩΗ / MANO NEGRA: OUT OF TIME

Συνεντεύξεις με φόντο τα περιβόητα live τους, σκηνές από μια αέναη περιοδεία που κήρυξε το πολυπολιτισμικό τους ευαγγέλιο σε κάθε άκρη του πλανήτη και μια χειμαρρώδης καταγραφή της ιστορίας της μπάντας, συνθέτουν το μανιφέστο των Mano Negra για μια «αυθεντική ζωή» στο δρόμο και μια πηγαία διακαλλιτεχνική έκφραση. Manu Chao και η υπόλοιπη παρέα σε ένα ωμό ska-punk ντοκουμέντο βγαλμένο από την εποχή που η εναλλακτική μουσική άλλαξε για πάντα. Την ταινία επέλεξε και προλογίζει ο Αλέξης Καλοφωλιάς.


ΓΑΛΛΙΑ | 2005 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 96' | ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ 

Το 1987 στο Παρίσι, ο Μανού και ο Αντουάν Τσάο, μαζί με τον ξάδερφό τους Σαντιάγκο Κασαριέγκο, δημιούργησαν το μουσικό σχήμα Mano Negra. Η μπάντα ξεχώρισε στη μουσική σκηνή για το μοναδικό της στυλ, που ένωνε στοιχεία ροκ, γαλλικού σανσόν, φλαμένγκο, σκα, σάλσα, ρέγκε, χιπ χοπ και αφρικανικούς ρυθμούς. Στα 90s οι Mano Negra γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον ισπανόφωνο κόσμο, αφήνοντας στίγμα επιρροής στην μουσική της εποχής.

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε το χρονικό όλης της καριέρας του γκρουπ, από στιγμιότυπα συναυλιών μέχρι καταθέσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών, που μοιράζονται τις ρίζες τους και με άλλες μπάντες όπως οι Los Carayos, οι Joint de Culasse και οι Hot Pants. Π.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joseph Dahan, Thomas Darnal, Phillippe Teboul
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Yves Kohen
ΜΟΥΣΙΚΗ: Manu Chao, Mano Negra
​ΜΟΝΤΑΖ: Sylvain Marquet, Thomas Darnal

ΖΟΖΕΦ ΝΤΑΧΑΝ, ΤΟΜΑ ΝΤΑΡΝΑΛ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠ ΤΕΜΠΟΥΛ
Μουσικοί-μέλη των Mano Negra, στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2005
Mano Negra: Out of Time

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Carte Blanche στο Περιοδικό ΒΑΒΕΛ