Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΒΑΒΕΛ – ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ / BABEL – FROM SILENCE TO THE EXPLOSION

Πολλά περισσότερα από ένα περιοδικό ή ένα φεστιβάλ, η θρυλική «Βαβέλ» δεν έμαθε απλά στο ελληνικό κοινό ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο για παιδιά αλλά επηρέασε, από τις αρχές των 80s και για δυόμιση δεκαετίες, τον πολιτιστικό ιστό της χώρας μέσα από τα σύγχρονα ρεύματα σχεδιαστών, εικαστικών, μουσικών και λογοτεχνών που γνώρισε στο κοινό. Μια παρέα ανθρώπων, που με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την 9η Τέχνη άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην εγχώρια κουλτούρα πρωταγωνιστούν σε ένα πολύτιμο ντοκιμαντέρ, προορισμένο να θυμίσει στους παλιούς και να συστήσει στους νεώτερους. Παρουσία συντελεστών.


ΕΛΛΑΔΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ & ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ | DCP | 73' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

Αθήνα, Φεβρουάριος 1981. Πώς μια παρέα ανθρώπων, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την 9η Τέχνη, έμαθαν στο ελληνικό κοινό ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο για παιδιά. Η ιστορία του θρυλικού περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο) «Βαβέλ» και των διεθνών φεστιβάλ που διοργάνωνε. Η ταινία καταγράφει τον τρόπο που ξεκίνησε το περιοδικό «Βαβέλ» και πώς επηρέασε επί 2,5 δεκαετίες τον πολιτιστικό ιστό της χώρας μέσα από τα σύγχρονα ρεύματα σχεδιαστών, εικαστικών, μουσικών και λογοτεχνών που έκανε γνωστά στο κοινό.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Meletis Miras
ΣΕΝΑΡΙΟ: Meletis Miras
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kostas Kapernaros
ΜΟΥΣΙΚΗ: Vasilis Mantzoukis
ΜΟΝΤΑZ: Michalis Kalligeris

ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
Ξεκίνησε να κάνει ταινίες σχεδόν 20 χρόνια μετά την αποφοίτηση από την σχολή κινηματογράφου, αφού τότε θεώρησε πως ήταν ο σωστός χρόνος. Αρέσκεται στα ντοκιμαντέρ αλλά κλείνει το μάτι και στην μυθοπλασία. Το μέλλον του θέλει να είναι γεμάτο με ταινίες γιατί μόνο ο κινηματογράφος τον κινεί.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2020
Babel – From Silence to the Explosion
2019 Diamonds in the Sky



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ