Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΔΕΜΕΝΟΙ / TIED

Ελλάδα, 2015. Ο αγώνας των 320 απλήρωτων ναυτικών της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, αποτυπώνεται μέσα από την αφήγηση του οικονομικού αξιωματικού Νίκου Παντελή ο οποίος πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και αποκάλυψε το σκάνδαλο. Με πολλούς εγκλωβισμένους στα δεμένα καράβια της εταιρείας, στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, και αποκλεισμένους από τα φώτα της δημοσιότητας, η κάμερα καταγράφει επί 7 μήνες την απέλπιδα προσπάθεια των εργαζομένων να εισπράξουν απλά τα δεδουλευμένα τους. Παρουσία συντελεστών.


ΕΛΛΑΔΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 53' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τον αγώνα 320 απλήρωτων ναυτικών της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου το 2015 σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Με πολλούς εγκλωβισμένους στα δεμένα καράβια της εταιρείας στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας και αποκλεισμένους από τα φώτα της δημοσιότητας, η κάμερα καταγράφει επί 7 μήνες την απέλπιδα προσπάθειά τους να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Αφηγητής της ιστορίας, 4 χρόνια μετά, είναι ο οικονομικός αξιωματικός Νίκος Παντελής, ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα και αποκαλύπτει το σκάνδαλο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tassos Morfis
ΣΕΝΑΡΙΟ: Tassos Morfis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Yannis Drakoulidis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Giannis Papaioannou
ΜΟΝΤΑΖ: Gerasimos Domenikos

ΤΑΣΟΣ ΜΟΡΦΗΣ
Ο Τάσος Μόρφης είναι δημοσιογράφος και συνιδρυτής του μη-κερδοσκοπικού ενημερωτικού μέσου AthensLive. Έχει δουλέψει ως ρεπόρτερ για ελληνικά και ξένα ΜΜΕ όπως το CNN intl, Channel 4, και συμβουλευτικά για το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Διεθνή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2020 Tied

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ