Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Β’

Διάρκεια: 98'


Πάρε το Πράγμα και Σφάξ' το / Take It and End It
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 21’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kirineos Papadimatos

Ένα μοσχαράκι πρέπει να σφαγεί από έναν σφαγέα. Αυτό το μοσχαράκι όμως δεν είναι σαν τ’ άλλα. Είναι το «παιδί» του. Βασισμένη σ' ένα κεφάλαιο από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Όλα Βαίνουν Καλώς Εναντίον μας».

Under
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 19’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Vangelis Bekas

Ένας ρακοσυλλέκτης συναντά μια μυστηριώδη κοπέλα που ζει κάτω από μια γέφυρα. Η προσπάθειά του να τη σώσει μοιάζει με ευκαιρία να δραπετεύσει από τον υπόγειο κόσμο της μνήμης του, που καθρεφτίζεται στην κακόφημη πλευρά της Αθήνας.

Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds’ No More Shall We Part, 14 πίνακες, 17 χρόνια μετά / Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds' No More Shall We Part, 14 paintings 17 years later
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Rinio Dragasaki, Araceli Lemos

Δυο σκηνοθέτριες καταγράφουν την τρίχρονη διαδικασία της δημιουργίας των εικαστικών έργων του Στέφανου Ρόκου για την συγκεκριμένη έκθεση. Η καθημερινή ρουτίνα του, η καλλιτεχνική διαδικασία που ακολουθεί, αυθόρμητες πηγές έμπνευσης και ο δημιουργικός διάλογος με τον θρυλικό μουσικό Nick Cave.

Νορμάλ / Normal
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nikos Gkoulios

Εξοργισμένη από το συνεχές χτύπημα της καμπάνας, μια νεαρή κοπέλα «επιτίθεται» στην εκκλησία και προκαλεί την αντίδραση μιας πιστής. Τρεις «αρμόδιοι» θεσμικοί φορείς εμφανίζονται και διεκδικούν την αποκλειστικότητα στη διαχείριση του περιστατικού.

Αέναη Δημιουργία / Eternal Creation
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Pantelis Koulouridis

Εφηβος ετών 89! Ο Αγιογράφος Γιώργος Καρποντίνης δεν δίστασε να εγκαταλείψει τα πάντα και ν'ακολουθήσει το δύσβατο μονοπάτι της Τέχνης. Σε αντάλλαγμα του δόθηκαν γαλήνη, αισιοδοξία και πληρότητα. Η ατέρμονη δημιουργικότητα έγινε φίλτρο στη κάθε αντιξοότητα. Και συνεχίζει...



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό