Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Θ’

Διάρκεια: 86'

Αγοράστε εισιτήρια για την προβολή εδώ.


Dakar
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 12’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Stelios Moraitidis

1978. Τη μέρα των γενεθλίων του ο Σταύρος θα αρραβωνιαζόταν τη Ματούλα. Αντ' αυτού έφυγε στο πρώτο του μπάρκο. 2020. Τη μέρα των γενεθλίων του ο Σταύρος περιπλανιέται στην πόλη μόνος. Είναι η μέρα που δεν του αρέσει να μιλάει. Είναι η μέρα που του αρέσει να σκέφτεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις.

Τέρμα / Bourn
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Moutsiakas

Ο Ανέστης, σε μια επαρχιακή στάση, περιμένει το λεωφορείο. Όταν επιβαστεί, θα βιώσει μία παράδοξη διαδρομή μέχρι το τέρμα.

Goads
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Iris Baglanea

Η Ηρα θυμήθηκε αυτό το φως. Ηταν εκείνο που προσπαθούσε να τρυπήσει το σκοτάδι, γλιστρώντας ανάμεσα στο παράθυρο και την κουρτίνα. Ηταν σαν κάτι να της ψιθύριζε στο αυτί, βγάζοντας έναν ήχο που δεν είχε ξανακούσει. Ακόμα δε φανταζόταν ότι μία μέρα θα έπρεπε να σταθεί απέναντί του.

Ίσκιωμα / Iskioma
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kostas Gerampinis

Ενας κτηνίατρος καλείται σε απομονωμένο αγρόκτημα για να εξετάσει τον μυστηριώδη θάνατο ενός κριαριού. Μετά την εξέταση ενημερώνει τον ιδιοκτήτη πως τα ζώα του θα πρέπει να θανατωθούν καθώς η ασθένεια φαίνεται μολυσματική. Μια δυνατή καταιγίδα τον αναγκάζει να περάσει τη νύχτα στο αγρόκτημα.

Το Νόημα του Αυγούστου / The Meaning of August
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 27’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Manos Papadakis

Ο Αντρέας πρέπει να προσέχει το σπίτι και το σκύλο του αφεντικού. Το σκυλί είναι άγριο. Το σπίτι πολυτελές. Οι συνάδελφοι από το εργοστάσιο ζηλεύουν. Ο Γείτονας παραδίπλα παραμονεύει. Το σκυλί λέγεται Λέμπεν. Το σκυλί έχει τα δικά του σχέδια.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό