Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤ’

29/09/2020, 19:30, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

Διάρκεια: 92'

Αγοράστε εισιτήρια για την προβολή εδώ.


Ανθολόγιο μιας Πεταλούδας / Anthology of a Butterfly
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kostis Charamountanis

Τα φυτά είναι βυθισμένα σε έναν κόσμο ατέρμονης σιωπής. Κάμπιες πέφτουν από τα σύννεφα σε αλάτι και τι προσελκύει τις πεταλούδες, αυτές που πετούν στο στομάχι;

54 / Η Τυφλή Χελώνα κι η Απέραντη Θάλασσα / 54 / The Blind Turtle and the Endless Sea
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 13’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Isabella Margara

Μια γυναίκα που δεν σταματάει να τρέχει. Ένας άγνωστος άνδρας που ξέρει τα πάντα για τη ζωή της. Μια καρφίτσα χελώνα. Μια απρόβλεπτη συνάντηση στο ασανσέρ που ανεβαίνει προς τον 54ο όροφο – αλλά μας βγάζει όλους αλλού.

Fiat Lux
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Yorgos Korakianitis

Όταν η νύχτα πέφτει, ανοίγουν οι πόλεις του φωτός. Τα αστέρια δεν είναι ορατά εκεί. Η ιδέα μιας σκοτεινής πόλης γεμίζει με φόβο κάθε κομμάτι της. Ο απέραντος έναστρος ουρανός μένει ατάραχος. Ίσως είναι εκεί για να θυμίζει στους ανθρώπους πόσο μικροί είναι.

Aνάπαυσις / Anapafsis
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Papagiannopoulos

Μια ομάδα στρατιωτών του Α' Π.Π. βγαίνει από τα χαρακώματα. Μέχρι να έρθει πάλι η νύχτα και η μάχη, έχουν μια ανάπαυλα από τον καθηλωτικό τρόμο της οβίδας. Υπνωτισμένοι από τον φυσικό πλούτο του δάσους θα παλινδρομήσουν μεταξύ βίας και συναδέλφωσης.

Το Μάους Στόρυ / The Mouse Story
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Miltiades Christides

Η καθημερινή ζωή, τα πάθη και προβλήματα του Γιώργου Αρμάους, ενός ποντικού ανθρωπίνων διαστάσεων, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει, να ταιριάξει, και να βρει λίγο τυρί.

Mare Nostrum
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 26’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Anagnostou

1863. Σε μια παραλία, ένα τσούρμο περιηγητών βρίσκεται σε αναζήτηση της Αρκαδίας και των αρχαίων ερειπίων, σύμβολα μιας αναδυόμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής «ταυτότητας». Έναν αιώνα και κάτι μετά, στην ίδια αχανή και έρημη ακτή, ένας νεκρός άνθρωπος κείτεται καταγής…        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό