Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Α' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διάρκεια: 99'


Same Life Different Day
Σκηνοθεσία: Konstantinos Economou | Διάρκεια: 6’

Μια ταινία μικρού μήκους, μεικτής τεχνικής (live action & παραδοσιακού animation) που περιγράφει τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής ενός άντρα με κωμικό τρόπο. Ο Kος Στρατήγης θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς!

ΓΕΝΑΡΗΣ | Το αγόρι που δεν άφησε ποτέ τα μαλλιά του να μακρύνουν / YENARIS | The boy who never grew his hair long
Σκηνοθεσία: Zoie Sgourou | Διάρκεια: 24’ 

Σε μια απομονωμένη κοινωνία, που η διαθεσιμότητα ενός άντρα στον έρωτα δηλώνεται από το μήκος των μαλλιών του, ένα νεαρό αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά και κάνει την απόλυτη θυσία.

iCon
Σκηνοθεσία: Konstantina Papadopoulou | Διάρκεια: 18’ 

Σε μία κοινωνία που κυριαρχούν οι έξυπνες εφαρμογές, ένας άνθρωπος επιλέγει ένα περιβάλλον μακριά από τις ανέσεις της υψηλής τεχνολογίας, και επιδιώκει να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αντίπαλο, μόνο με τις δικές του δυνάμεις.

Element
Σκηνοθεσία: Georgios Karamitsos & Labros Filippou | Διάρκεια: 20’ 

Το υπαρξιακό ταξίδι ενός άνδρα που ανεβαίνει ένα βουνό, για να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του. Η φύση γύρω του ζωντανεύει, καθώς εκείνος συνειδητοποιεί ότι οι δοκιμασίες της ζωής του έχουν μόλις ξεκινήσει.

Η Αυλή / The Yard / Une Cour
Σκηνοθεσία: Elisabeth Tsouctidi & Ari Bafalouka | Διάρκεια: 31’ 

Διακόσιοι εξήντα πρόσφυγες, γυναίκες, άντρες, παιδιά, αναγκάστηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας να αφήσουν τα σπίτια τους, τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν γιατί εκεί διώχθηκαν, βασανίστηκαν, απειλήθηκαν. Παίρνοντας ο καθενάς διαφορετικές διαδρομές έφτασαν στο Λαύριο στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό