Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ζ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διάρκεια: 93'


Κατάψυξη / Freezer
Σκηνοθεσία: Dimitris Nakos | Διάρκεια: 17’ 

Ο Τάσος, ένας άντρας λίγο πάνω από τα 50 με καριέρα στην εμπορική διεύθυνση και το marketing μεγάλων εταιριών, βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια άνεργος. Μεγάλος για μια νέα αρχή, αλλά και νέος για να παραιτηθεί. Ο στόχος του είναι ένας: να βγει από την «κατάψυξη».

All Of Me
Σκηνοθεσία: Daphne Schmon | Διάρκεια: 14’ 

Μια επιτυχημένη μουσικός αντιμετωπίζει προχωρημένη λευχαιμία που απειλεί τη ζωή που έχει χτίσει στο Λονδίνο. Η καλύτερη ελπίδα της είναι μια μεταμόσχευση μυελού των οστών από την αποξενωμένη οικογένειά της, αλλά η επανασύνδεση σημαίνει ότι πρεπει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο παρελθόν.

Ράγες / Tracks
Σκηνοθεσία: Elina Fessa | Διάρκεια: 12’ 

Η Αλεξία είναι καθ'οδόν για το μάθημά της. Ένα ατύχημα που περιμένει να συμβεί. Η Δήμητρα προσπαθεί να το διαχειριστεί.

Maneki Neko
Σκηνοθεσία: Manolis Mavris | Διάρκεια: 19’

Ένας άντρας συναντά μία κοπέλα σε μία αποβάθρα του λιμανιού του Πειραιά. Ενώ ψάχνουν για ταξί αποφασίζουν να κάνουν ότι γνωρίζονται για να μοιραστούν το κόστος της διαδρομής. Από τη στιγμή όμως που μπαίνουν στο ταξί ο οδηγός αποκαλύπτει στον άντρα ότι όντως γνωρίζονται και ότι έχουν κοινό παρελθόν.

ΤΟ ΤΕΡΑΣ κοιμάται / THE BEAST asleep
Σκηνοθεσία: Kostis Charamountanis | Διάρκεια: 31’ 

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ζευγαρώνουν και το ανθρώπινο είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση, ένας μοναχικός άντρας ο Βαρσανούφιος και μια κοπέλα η Πλουμή, βρίσκουν την αγάπη μέσα από το Γραφείο Συνοικεσίων.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό