Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Η' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

28/9/2017, 17:15, Δαναός 1

Διάρκεια: 94'


Το Εισιτήριο / The Ticket
Σκηνοθεσία: Haris Stathopoulos | Διάρκεια: 17’ 

Ακολουθούμε την πορεία ενός εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς αλλάζει χέρια. Κάθε άνθρωπος που το παίρνει κουβαλάει μια δική του ιστορία και ένα κοινωνικό πρόβλημα μαζί.

Προετοιμασία / Preparation
Σκηνοθεσία: Sofia Georgovassili | Διάρκεια: 16’ 

Τρεις γενιές γυναικών σ’ ένα σπίτι προσπαθούν να συνηθίσουν στην ιδέα της επικείμενης απώλειας ενός μέλους τους, κάνοντας ασκήσεις και ψάχνοντας τις προσωπικές τους ισορροπίες απέναντι στο γεγονός. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιος προσπαθεί να δαμάσει το πένθος;

Η Μέθοδος / The Method: Captured
Σκηνοθεσία: Charis Gioulatos | Διάρκεια: 13’ 

Ένα βράδυ του Οκτώβρη του 1967, στις 3 το ξημέρωμα, το κουδούνι στο σπίτι του Περικλή Κοροβέση χτύπησε. Έτσι, ξεκίνησε μια πολύμηνη σειρά φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Η «Μέθοδος» είναι η προσπάθεια του συγγραφέα να καταγράψει την εμπειρία του.

Heimlich / Homely
Σκηνοθεσία: Kostas Bakouris | Διάρκεια: 19’ 

Οικείο είναι το σπίτι. Ο Πάρης ζει σ ένα ανοίκειο σπίτι. Η Σερένα θέλει ένα σπίτι σ’ ένα μέρος που δεν θα το ‘λεγες και Παρίσι. Πίνουν, μιλούν, συνδέονται. Με νερό, μπίρα και αναμνήσεις. Ένας βάτραχος. Πηδάει. Παράξενα. Αλλόκοτα. Οικεία. Ανοίκεια οικία. Πιο παράξενη κι από σπίτι.

Humphrey
Σκηνοθεσία: Steven Gekas | Διάρκεια: 29’ 

Έπειτα από ένα ατύχημα, ο Γιώργος πιστεύει ότι είναι ο Χάμφρει Μπόγκαρτ.        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό