Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Δ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διάρκεια: 97'


Το Μανάβικο / The Grocery Store
Σκηνοθεσία: Michalis Mathioudakis | Διάρκεια: 13’ 

Ο Αχιλλέας δουλεύει στο μανάβικο του πατέρα του. Σήμερα, μία μέρα που ξεκινά σαν όλες τις άλλες, ο Αχιλλέας είναι ματιασμένος.

Μελτέμι / Meltemi
Σκηνοθεσία: Zeta Spyraki | Διάρκεια: 18’ 

Μεγάλη Παρασκευή στη Άνδρο, η Πολυξένη, μητέρα, γιαγιά και χήρα, εξαφανίζεται. Συγγενείς και ντόπιοι την ψάχνουν ανάστατοι, δίχως να γνωρίζουν για τη μυστηριώδη συνάντηση που αυτή περίμενε 48 χρόνια. Μια ιστορία για την αγάπη και την 'ήσυχη' επανάσταση μιας γυναίκας.

Best of Everything, Always
Σκηνοθεσία: Alexios Koukias-Pantelis | Διάρκεια: 12’ 

Πλούσια, νέα, όμορφη και με άπλετο ελεύθερο χρόνο, η Λορέλ έχει ότι θα μπορούσε κανείς να επιθυμεί. Η έλλειψη νοήματος στη ζωή της όμως, την οδηγεί στο να προετοιμάζει μία τελετή με σκοπό να παραμείνει αξέχαστη.

Καρδιές για Φάγωμα / Hearts for Dinner
Σκηνοθεσία: Renee Koutoula | Διάρκεια: 21’ 

H Αντιγόνη, μετανάστρια στην Ελλάδα, δουλεύει ως παραδουλεύτρα σε μια ξαδέρφη της. Μια μέρα της ανατίθεται να καθαρίσει και να μαγειρέψει αγκινάρες, κάτι που αποδεικνύεται πιο δύσκολο από όσο φαινόταν και θα σταθεί αφορμή για σημαντικούς επαναπροσδιορισμούς αξιών στη ζωή της.

Still
Σκηνοθεσία: Mavra Peponi | Διάρκεια: 17’ 

Δέκα μέρες μετά τον θάνατο του ανεπίσημου συντρόφου της, η Αθηνά φτάνει στην Σκύρο για να κλείσει το καλοκαιρινό σπίτι όπου μένανε μαζί.

Ουρανία / Ourania
Σκηνοθεσία: Despoina Kourti | Διάρκεια: 16’ 

Η Ουρανία είναι μια μεσήλικη γυναίκα που έχει παραμελήσει τον εαυτό της. Η εμφάνιση ενός άγνωστου νεαρού, θα τη βοηθήσει να ξαναβρεί τη γυναικεία φύση της.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό