Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΑΠΟΤΕ & ΤΕΝΕΣΙ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ / TRUMAN & TENNESSEE: AN INTIMATE CONVERSATION

Οι παράλληλες ζωές δύο φίλων, δύο ιδιοφυιών που ενώ δημιουργούσαν εξαιρετικά έργα στοιχειώνονταν από τα φαντάσματα του παρελθόντος, τους δαίμονες των εθισμών και την εκτυφλωτική, παραπλανητική λάμψη της επιτυχίας. Τένεσι Γουίλιαμς και Τρούμαν Καπότε, δυο λογοτεχνικά ιερά τέρατα σε έναν υποθετικό υπερθανάτιο διάλογο πάνω στη ζωή κι όλα της τα συχνά τραγικά τερτίπια, αποτυπωμένο σε ένα ιστορικά και συναισθηματικά πολύτιμο ντοκουμέντο. Προλογίζει ο δραματουργός και μεταφραστής Αντώνης Γαλέος. 


ΗΠΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 81’ | ΑΓΓΛΙΚΑ

Τενεσί Γουίλιαμς και Τρούμαν Καπότε. Δύο γίγαντες, του θεατρικού και πεζού λόγου αντίστοιχα, για την αγγλοσαξονική έκφραση του 20ού αιώνα. Δύο φίλοι, έστω με τις ζήλειες και τα καμώματά τους. Δυο άνθρωποι που σύνδεσαν από νωρίς τη μοίρα τους, δυστυχώς και την προσωπική τους πτώση στην εξάρτηση και την κατάθλιψη.

Το φιλόδοξο ντοκιμαντέρ της Λίζα Ιμορντίνο Βρίλαντ έχει δύσκολο έργο. Πρέπει να παντρέψει λόγια των δύο προσωπικοτήτων, ώστε να στήσει έναν υποθετικό υπερθανάτιο (sic) διάλογο πάνω στη ζωή κι όλα της τα (συχνά τραγικά) τερτίπια που ενέπνευσαν τους δημιουργούς. Πρέπει να βρει το νήμα που γνέθει την καλλιτεχνική ψυχή και ενώνει δυο τόσο συγγενείς μα και τόσο αυτόφωτες ιδιοσυγκρασίες. Λεπτοδουλεμένο, σε στιγμές ευφυές και διαρκώς ιστορικά, καλλιτεχνικά κι ανθρώπινα σημαντικό. Η.Δ.

Αγοράστε online το εισιτήριό σας στο site της viva.gr εδώ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lisa Immordino Vreeland
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Shane Sigler
ΜΟΥΣΙΚΗ: Madì
ΜΟΝΤΑΖ: Bernadine Colish, John Northrup

ΛΙΣΑ ΙΜΜΟΡΝΤΙΝΟ ΒΡΙΛΑΝΤ
Βραβευμένη σκηνοθέτιδα και παραγωγός ειδικευμένη στις βιογραφίες προσωπικοτήτων (Πέγκι Γκούγκενχαϊμ, Σέσιλ Μπίτον) που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Εξ αγχιστείας εγγονή της θρύλου της μόδας Νταϊάνα Βρίλαντ, την οποία και είχε ως κεντρικό θέμα το προ δεκαετίας ντεμπούτο της στο ντοκιμαντέρ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2020 Truman & Tennessee: An Intimate Conversation
2017 Love, Cecil
2015 Peggy Guggenheim: Art Addict
2011 Diana Vreeland: The Eye Has to Travel



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ICONS