Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Tokyo Idols

Η τελευταία μουσική μόδα στην Ιαπωνία θέλει έφηβες κοπέλες να υποδύονται ποπ σταρ επί σκηνής, την ώρα που άντρες κάθε ηλικίας τραγουδούν και χορεύουν συγχρονισμένα με τις εύπεπτες μελωδίες τους, σπονσοράροντας παράλληλα τις καριέρες αυτών των ανήλικων ειδώλων. Ένα εκκεντρικό χρονικό από την πολύχρωμη καρδιά του Τόκιο, που καταγράφει την ψύχωση μιας ολόκληρης κουλτούρας με τη νεαρή γυναικεία σεξουαλικότητα και τους τρόπους που αυτή απενοχοποιείται στη συνείδηση μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας.

Tokyo Idols

Η τελευταία μουσική μόδα στην Ιαπωνία θέλει έφηβες κοπέλες να υποδύονται τις ποπ σταρ επί σκηνής, την ώρα που άντρες κάθε ηλικίας τραγουδούν και χορεύουν συγχρονισμένοι με τις εύπεπτες μελωδίες τους. Οι «Αδερφοί», όπως ονομάζονται οι πιστοί αυτοί οπαδοί, σπονσοράρουν ανελλιπώς τις καριέρες των ανήλικων ειδώλων, την ίδια ώρα που αρκετοί από αυτούς έχουν παρατήσει δουλειές και οικογένειες για να μπορούν να ακολουθούν τα ινδάλματά τους τόσο στην αληθινή όσο και στην ψηφιακή ζωή.

Ένα εκκεντρικό χρονικό από την πολύχρωμη καρδιά του Τόκιο, το αποκαλυπτικό αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει την ψύχωση μιας ολόκληρης κουλτούρας με τη νεαρή γυναικεία σεξουαλικότητα και τους τρόπους που αυτή απενοχοποιείται στη συνείδηση μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Kyoko Miyake
Σενάριο: Kyoko Miyake
Φωτογραφία: Van Royko
Μουσική: David Drury
Μοντάζ: Anna Price
Εμφανίζονται: Ri Ri

Ην. Βασίλειο, Καναδάς | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 88’ | Ιαπωνικά

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction