Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ημερολόγια Αποστολής: Νικόλας Παπαχρυσοστόμου / Diaries form the Field: Nicholas Papachrysostomou

29/09/19, 16:00, DANAOS 1

Θα προλογίσουν συνεργάτες της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και θα ακολουθήσει Q&A με τους συντελεστές.
Είσοδος Ελεύθερη


ΕΛΛΑΔΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 27' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Με φόντο την ανθρωπιστική κρίση των Ροχίνγκια στο Νοτιανατολικό Μπανγκλαντές, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Αποστολής», διάρκειας 27 λεπτών, παρακολουθεί τον Νικόλα Παπαχρυσοστόμου, στον ρόλο του ως επικεφαλής της επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Με άξονα τις προσωπικές του σκέψεις, όπως ο ίδιος τις καταγράφει και τις αφηγείται μέσα από τα «Ημερολόγια Αποστολής» του, ο κεντρικός ήρωας του ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις προσωπικές επιλογές που τον οδήγησαν από τον κόσμο των πολυεθνικών εταιριών στην επείγουσα ανθρωπιστική δράση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Μέσα από διαρκείς μεταμορφώσεις, ο Νικόλας βρίσκεται αντιμέτωπος με πηγαία ερωτήματα για την ορθότητα των αποφάσεών του, τα κίνητρα και τον ρόλο του, καθώς επίσης και τον πραγματικό αντίκτυπο της σύγχρονης ανθρωπιστικής δράσης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Daphne Toli, Dimitris Mavroforakis
ΣΕΝΑΡΙΟ: Mitsi Persani, Dimitris Roubis, Georgia Tsismetzoglou
ΜΟΝΤΑΖ: Georgia Tsismetzoglou

ΔΑΦΝΗ ΤΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΑΚΗΣ 
Η Δάφνη Τόλη είναι παραγωγός, δημοσιογράφος, κινηματογραφίστρια ντοκιμαντέρ, φωτορεπόρτερ και ασχολείται με την έρευνα και το storytelling.
Ο Δημήτρης Μαυροφοράκης εργάζεται ως κινηματογραφιστής κι έχει βάλει την υπογραφή του σε πολυάριθμα project του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της διαφήμισης και της μουσικής σκηνής.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2019 Ημερολόγια Αποστολής: Νικόλας Παπαχρυσοστόμου        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές