Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Δ’

26/09/2021, 17:00, ΔΑΝΑΟΣ

Διάρκεια: 70'

Αγοράστε online το εισιτήριό σας στο site της viva.gr εδώ.


Ιεροτελεστία μιας Άνοιξης / Sacralisons
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 11’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Olia Verriopoulou

Τι απομένει σήμερα από την Ιεροτελεστία της Άνοιξης; Πορτρέτο προσωπικό και πολιτικό μιας χορογραφίας-ου, μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμo όπου το σώμα γίνεται εξέγερση.

Reflections
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Fotis Skourletis

Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη προσπαθούν να μείνουν για πάντα μαζί. Ακόμα κι ενάντια στο θάνατο. Και η αγάπη τους κερδίζει μια θέση στην αιωνιότητα.

Βίωμα Καλοσύνης / Experience of Goodness
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 8’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Eleni Alexandrakis

Όταν ήταν τριών ετών, η Lydie Dattas βίωσε μια πνευματική εμπειρία χάρη σε μια μοναχή που την γιατροπόρεψε όταν ήταν άρρωστη. Η ταινία είναι κάτι σαν μια οκτάλεπτη «προσευχή» εμπνευσμένη από το προσωπικό βίωμα της Lydie Dattas.

Horsepower
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Spyros Skandalos

Η Μαξ, μια νέα καλλιτέχνις, δεν μπορεί να κορυφώσει. Εκθέτει ένα γλυπτό και η παρέα της την κοροϊδεύει. Προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει τη σεξουαλικότητά της, χάνεται στις φαντασιώσεις της, όπου κρύβεται ένα μαύρο άλογο.

Brutalia, Εργάσιμες Μέρες / Brutalia, Days of Labour
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 26’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Manolis Mavris

Πανομοιότυπα κορίτσια εργάζονται κοπιωδώς. Μια μητριαρχική οικογένεια. Μια ολιγαρχική κοινωνία. Τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσαμε τις μέλισσες με ανθρώπους; Η Άννα παρακολουθεί το σύμπαν της κυψέλης στο οποίο ζει. Αδυνατώντας να συναινέσει στη βιαιότητα που την περιβάλλει, οδηγείται σε μία ριζική απόφαση.        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό