Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ζ’

29/09/2021, 17:30, ΙΝΤΕΑΛ

Διάρκεια: 74'

Αγοράστε online το εισιτήριό σας στο site της viva.gr εδώ.


Μετά το Μεσημέρι / After Noon
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 11’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexis Koukias-Pantelis

Η Νεφέλη συναντά τον Πάνο δύο χρόνια μετά το χωρισμό τους, στην Αθήνα του λοκντάουν. Χωρίς να το περιμένει, συνειδητοποιεί ότι μέσα της υπάρχουν ακόμα αισθήματα που νόμιζε ότι έχει ξεπεράσει.

Μπιούτι / Beauty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thanos Liberopoulos

Η Κάλλη μια νεαρή άνεργη κοπέλα που ζει με την καταπιεστική μητέρα της, βρίσκει διέξοδο στον γεμάτο γκλίτερ μα σκληρό, κόσμο του youtube και των καλλυντικών, ώσπου θα φτάσει στα άκρα για να ικανοποιήσει τους λιγοστούς subscribers, διατηρώντας την τέλεια εικόνα της.

Ομφάλιος / Umbilical
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 13’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Elpida Stathatou

Η προσπάθεια μιας νεαρής γυναίκας να αποκολληθεί από την δογματική και θρησκόληπτη ανατροφή της. Παρότι επιφανειακά φαίνεται ανεξάρτητη, η ζωή της στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα εύθραυστη και το μεγαλύτερο εμπόδιο ίσως είναι ο φόβος που κυριαρχεί μέσα της.

Girlhood
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 30’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTORS: Vania Turner, Maria Sidiropoulou

Η ιστορία τριών δεκαεφτάχρονων κοριτσιών σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διανύουν τη δύσκολη περίοδο της μετάβασης στην ενηλικίωση και την απομόνωση της καραντίνας. Βιώνουν σεξισμό, ονειρεύονται την ανεξαρτησία τους και προσπαθούν να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους.         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό